Περισσότερα ακόμα εδώ

ΠΥΡΑΜΙΔΙΚΗ ΑΠΑΤΗ


Η ιστορία είναι γνωστή σε πολλούς από εμάς και αυτο το κειμενο έχει σαν σκοπό να προειδοποιήσει τους υπόλοιπους που δεν έχουν ακούσει ακόμα τις Σειρήνες του Multi Level Marketing (ή αλλιώς MLM), να τους υπόσχονται αιώνια πλούτη σε αντάλλαγμα 2 ωρών δουλειάς την ημέρα. Πολλοί την πατάνε και ξοδεύουν χρόνο και χρήμα κυνηγώντας ένα άπιαστο πλουτισμό και πλουτίζουν εκείνους που τους έβαλαν στο κόλπο.


Τι είναι μία "πυραμίδα";


Μία πυραμίδα (ή αεροπλανάκι, επιχείρηση οργάνωσης δικτύων καταναλωτών, επιχείρηση πολυεπίπεδου marketing, επιχείρηση δικτυακού marketing) είναι ένα απατηλό σύστημα για να βγάζει κανείς χρήματα, το οποίο απαιτεί ένα ατελείωτο ρεύμα στρατολογημένων μελών για την επιτυχία. οι συμμετέχοντες :


α) δίνουν χρήματα σ' εκείνους που τους στρατολόγησαν και
β) στρατολογούν νέα μέλη για να τους πάρουν χρήματα.


Η όλη απάτη καλύπτεται με μία "επιχειρηματική ευκαιρία" από μία "μεγάλη πολυεθνική" η οποία ποτέ δεν κατονομάζεται και δηλώνει ότι απλά θέλει να προωθήσει κάποια προϊόντα και τίποτε άλλο (ισχυρίζονται ότι δεν είναι ούτε πλασιέ ούτε telemarketers).
Τα ποσά που υπόσχεται η ευκαιρία αυτή είναι από μόνα τους ύποπτα.


Μία πυραμίδα λέγεται έτσι επειδή το όλο σύστημα απεικονίζεται σαν ένα τρισδιάστατο τρίγωνο. Αν μία πυραμίδα ξεκινούσε από έναν άνθρωπο στην κορυφη με απλά 10 άτομα κάτω του (οι οποίοι λέγονται downlines), και 100 κάτω τους, και 1000 κάτω τους κλπ. η πυραμίδα θα απασχολούσε όλους τους ανθρώπους στη γη σε μόνο 10 στρώματα μ' ένα μόνον απατεώνα στην κορυφή. Ένα διάγραμα θα μας βοηθούσε να το δούμε αυτό:


1 ελέγχει 10 που ελέγχουν άλλους 10 ο καθένας άρα 100 που ελέγχουν άλλους 10 έκαστος, δηλαδή 1,000 που ελέγχουν άλλους 10 έκαστος, δηλαδή 10,000 κ.ο.κ....

Δηλαδή αν το κάνουμε σε σχήμα :




1
10
100
1,000
10,000
100,000
1,000,000
10,000,000
100,000,000
1,000,000,000
10,000,000,000


(Σημείωση : Το project αυτό πρωτοανακαλύφθηκε το 1981 στην Αμερική και πρωτονομάστηκε "ελικοπτεράκι" γιατί τότε αγόραζαν με 0,75$ και πουλούσαν ελικοπτεράκια με 1$ αλλά ο καθένας είχε 3 πωλητές από κάτω του, κάτι για το οποίο ήδη υπάρχει δεδικασμένο και είναι παράνομο σε 33 χώρες παγκοσμίως, μαζί και η Ελλάδα. Δυστυχώς αλλάζοντας τους downlines από 3 σε άλλο νούμερο ονομάζεται επιχείρηση δικτυακού marketing και παύει να ισχύει το δεδικασμένο)


Γιατί είναι παράνομο ??


Σε μία πολύ σύντομη σειρά, οι 10 που στρατολογούν 10 κλπ. θα φτάσουν τα 10 δισεκατομμύρια, νούμερο κατά πολύ παραπάνω από τον πληθυσμό της γης. Αν ο συνολικός πληθυσμός της γης ήταν 5 δισεκατομμύρια και όλοι ήμασταν αναμεμειγμένοι σε μία πυραμίδα, το κατώτερο στρώμα θα αποτελούνταν από περίπου το 90% του πλανήτη, δηλαδή περίπου 4,5 δισεκατομμύρια άνθρωποι. Έτσι για 500 εκατομμύρια κερδισμένους, 4,5 δισεκατομμύρια πρέπει να είναι χαμένοι




Σε μία απροκάλυπτη, καθαρή πυραμίδα, ένα μέλος πρέπει να δώσει ένα ποσό, π.χ. 100€ σ' εκείνον/η που θα τον βάλει στο κόλπο. Από τη στιγμή αυτή, στρατολογεί π.χ. 10 ακόμη μέλη τα οποία του δίνουν 100€ ο καθένας. Στην ουσία έδωσε 100€ και κέρδισε 900€. Για να συνεχίζουν να κερδίζουν όλοι και να μη χάνει κανείς, η εγγραφή νέων μελών πρέπει να συνεχίζεται αιώνια. Σ' ένα πλανήτη με περιορισμένο αριθμό ανθρώπων, ακόμη κι αν ο πλανήτης είναι σαν τη Γη με περίπου 6 δισεκατομμύρια πιθανά μέλη, όλοι ξεμένουν από νέα μέλη αρκετά σύντομα. Έτσι λοιπόν, το αποτέλεσμα είναι αναπόφευκτο: στην καλύτερη περίπτωση κάποιοι φεύγουν με πολλά λεφτά, ενώ οι περισσότεροι χάνουν όσα έβαλαν. Με άλλα λόγια, ο μόνος τρόπος να βγάλει κάποιος χρήματα από μία τέτοια διαδικασία είναι εξαπατώντας άλλους υποσχόμενος ότι κάτι θα κερδίσουν κι αυτοί, ενώ αυτό είναι αδύνατον.


Άρα φιλαράκι μου άν επένδυσες σε κάποια "πολυεθνική εταιρία" τύπου AVON, HERBALIFE, AMWAY, Quixtar, Alticor, Equinox, Skybiz, Network 21, LR International, AMS (Advantage Marketing Systems), Rexall, Dream Chasers, The Newest Way To Wealth, DHS club, Big Planet, DXN, Forever Living, Prepaid Legal, Nikken, Legacy for Life, Lexxus International, NuEworld, WMA Securities Inc., Neways International, Streamline International Inc., Professional Resources International Inc., κλπ απλά :


ΔΕΝ ΕΠΙΑΣΕΣ ΤΟΝ ΠΑΠΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ, ΑΛΛΑ...
Τ'ΑΡΧΙΔΙΑ ΤΟΥ ΠΑΠΑ !!!!
(άρα κλάψ'τα τα λεφτά που έδωσες και τράβα να πιάσεις καμιά δουλειά να βγάλεις την ζημιά)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...