Περισσότερα ακόμα εδώ

Ακμή – ουλές ακμής

 Τι είναι η ακμή

ΑκμήΠρόκειται για μια δερματική πάθηση κατά την οποία παρατηρείται φλεγμονή των σμηγματογόνων αδένων. Εμφανίζεται κυρίως στην εφηβεία και υποχωρεί σταδιακά, ωστόσο σε κάποιες περιπτώσεις η ακμή μπορεί να εμφανιστεί και μετά την ηλικία των 20 χρόνων. Δεν επηρεάζει την υγεία  μας, αλλά αν δεν αντιμετωπιστεί έγκαιρα μπορεί να αφήσει σημάδια και ουλές στο δέρμα μας. Η ακμή εμφανίζεται συνήθως στο πρόσωπο, το λαιμό, το στήθος, την πλάτη και τους ώμους. Συνήθως παρουσιάζεται με έντονη λιπαρότητα και μαύρα στίγματα (φαγέσωρες), κόκκινα σπυράκια (ερυθρές βλατίδες) και κόκκινα σπυράκια με λευκό κέντρο (φλύκταινες). Σε σοβαρές περιπτώσεις μπορεί να εμφανιστούν και οζίδια, κύστεις και ουλές. Είναι σημαντικό η ακμή να αντιμετωπιστεί νωρίς γιατί μπορεί να οδηγήσει σε μόνιμες δύσμορφες ουλές. 

ΔΟΝΤΙΑ: Χρήσιμες συμβουλές για να αποφύγετε τον οδοντίατρο!

dontia 200x133 ΔΟΝΤΙΑ: Χρήσιμες συμβουλές για να αποφύγετε τον οδοντίατρο! Αν πιστεύετε ότι για να κρατήσετε μακριά τον οδοντίατρο, αρκεί μόνο να πλένετε τα δόντια μετά από κάθε γεύμα και να χρησιμοποιείτε οδοντικό νήμα τουλάχιστον μια φορά τη μέρα, τότε ήρθε η ώρα που πρέπει να αναθεωρήσετε.

20 μέρη που μια γυναίκα θα ψάξει να ανακαλύψει αν την κερατώνεις


Αν έχεις ευαισθησία σε ζητήματα ιδιωτικότητας και παραβίασης προσωπικών δεδομένων, μη διαβάσεις παρακάτω. Θα εκνευριστείς. Πολύ. Και ο σκοπός αυτού του κειμένου δεν είναι να σε εκνευρίσει, αλλά να σε προειδοποιήσει προκειμένου να λάβεις τα μέτρα σου...

διπλή ελληνική συμμετοχή στο τριπλούν,



ξεκινάει την προσπάθειά της στο έπταθλο η Σοφία Υφαντίδου


Με τη συμμετοχή 9 Ελλήνων αθλητών και αθλητριών διεξάγεται  την Παρασκευή η 7η ημέρα των Ολυμπιακών Αγώνων, κατά την               οποία ξεκινάει και ο στίβος.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...