Περισσότερα ακόμα εδώ

ΔΟΝΤΙΑ: Χρήσιμες συμβουλές για να αποφύγετε τον οδοντίατρο!

dontia 200x133 ΔΟΝΤΙΑ: Χρήσιμες συμβουλές για να αποφύγετε τον οδοντίατρο! Αν πιστεύετε ότι για να κρατήσετε μακριά τον οδοντίατρο, αρκεί μόνο να πλένετε τα δόντια μετά από κάθε γεύμα και να χρησιμοποιείτε οδοντικό νήμα τουλάχιστον μια φορά τη μέρα, τότε ήρθε η ώρα που πρέπει να αναθεωρήσετε.

Φυσικά εξακολουθούν να αποτελούν πολύτιμα εργαλεία για τη στοματική υγιεινή, αλλά δεν αρκούν για να μας προφυλάξουν από τη βακτηριακή πλάκα, την τερηδόνα και την ουλίτιδα.
Τα μηχανήματα καφέ στα γραφεία αποτελούν πραγματική απειλή για την υγεία των δοντιών μας. Υπεύθυνοι είναι, εκτός από τα αναψυκτικά, και τα γλυκά που συνοδεύουν συχνά τον καφέ. Η μικρότερη ζημιά, καθώς επηρεάζει μόνο από αισθητικής απόψεως, είναι η εμφάνιση κηλίδων στα δόντια, που οφείλονται στις χρωστικές ουσίες τροφίμων και ποτών, όπως: ο καφές, το τσάι, τα αναψυκτικά τύπου «κόλα», η πορτοκαλάδα και οι καραμέλες .
Δεν πρέπει να παραβλέπουμε τον καπνό, που χρωματίζει ανεξίτηλα τα δόντια. Αν οι κηλίδες είναι πολύ εμφανείς μπορεί να χρειαστεί να καταφύγετε σε έναν καθαρισμό από τον οδοντίατρό σας ή σε επαγγελματικές θεραπείες λεύκανσης.
Το πραγματικό πρόβλημα είναι η τερηδόνα και οφείλεται στη ζάχαρη. Αν καταναλώνουμε σνακ σε μεγάλη χρονικά απόσταση από τα γεύματα λειτουργούμε εγκληματικά, γιατί οι ουσίες έχουν τη δύναμη να μειώνουν το PH του στόματος και να το κάνουν πιο όξινο.
Ένα άλλο λάθος που κάνουμε συχνά είναι ότι πίνουμε λίγο νερό καθημερινά, μονάχα στη διάρκεια των γευμάτων ή όταν αισθανθούμε δίψα.Το νερό περιέχει: Φθόριο, που ενισχύει το σμάλτο και επιβραδύνει την αναπαραγωγή των βακτηρίων. Επιπλέον το νερό καθαρίζει το στόμα και διατηρεί πάντα ενυδατωμένα τα ούλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...