Περισσότερα ακόμα εδώ

Καταγγελία Κανέλλη

Αντί προλόγου: Η καταγραφή της επικαιρότητος, όταν πρόκειται για κάτι δυσάρεστο δεν είναι ευχάριστη ασχολία. Δεν είναι ωραίο, (με την αρχαιοελληνική σημασία του όρου),

 να καλείται κάποιος να συντάξει ένα κείμενο, που ενώ αφορά αθλητικά γίγνεσθαι, κάθε άλλο παρά με αυτά να ασχολείται. Λέξεις άσχετες μεταξύ τους, ορολογίες περιθωρίου, εκφράσεις πεζοδρομίου, έχουν γίνει «ένα» με τον αθλητισμό. Τι αίσχος… Ακούμε για «παράγκα», για «λαμόγια», για «κοκκαλιάρη», για «κρόκους», για «κατασκοπία», για «λαδώματα», για «μίζες, για «θείους», ακούμε κασέτες με απαράδεκτες συνομιλίες και τόσα άλλα που δυστυχώς κάποιοι τα έχουν αναγάγει σε αναπόσπαστα κομμάτια αυτού που στην Ελλάδα (ή θα μπορούσαμε να την αποκαλέσουμε «Ελλαδία» ή «Ελλαδιστάν»), ονομάζουμε (τι ύβρις!) Αθλητισμό!
Σε οποιαδήποτε άλλη χώρα του πλανήτη, ένα σκάνδαλο που να αφορά τα αθλητικά πράγματα αποτελεί κάτι το σπάνιο, κάτι το ιδιαίτερο, κάτι το οποίο όλοι στηλιτεύουν και μένουν έκπληκτοι αλλά και αηδιασμένοι στη θέα της βρωμιάς. Αλλά όχι στην Ελλάδα! Εδώ όχι μόνο τα φαινόμενα αυτά αποτελούν μια θλιβερή καθημερινότητα, αλλά, οι πλείστοι μένουν απαθείς, από ένα είδος ανοσίας / βλακείας που έχουν αποκτήσει από την συνεχόμενη και μακρόχρονη έκθεσή τους σε αυτού του είδους το βρώμικό μικρόβιο. Ταυτόχρονα, υπάρχει μια σημαντική μερίδα, που όχι μόνο μένουν απαθείς, όχι μόνο χειροκροτούν τα αίσχη αυτά, αλλά τα στηρίζουν κι’όλας… ’νθρωποι (ή μάλλον «άνθρωποι») από κάθε χορδή του κοινωνικού μας ιστού. Από μεγαλο-επιχειρηματίες, από προέδρους ενώσεων ή συνδέσμων ή θεσμικών οργάνων, από υπουργούς, από λειτουργούς του αθλητισμού (διαιτητές, αθλητικούς δικαστές), από δημοσιογράφους και ΜΜΕ, έως το ιδιαίτερα κρίσιμο επίπεδο των λειτουργών της δικαιοσύνης.
Άρα δεν είναι καθόλου δύσκολο να αρθρογραφήσει κανείς όταν έχει ως θλιβερή θεματολογία την Σήψη και την Μαφία που λυμαίνεται και μολύνει τα σπλάχνα του Ελληνικού Αθλητισμού (με ιδιαίτερη τάση και προτίμηση τα τελευταία χρόνια το Ελληνικό ποδόσφαιρο).
Θα λέγαμε μάλλον, ότι «δεν προλαβαίνουμε να ακολουθήσουμε τους ρυθμούς με τους οποίους εμφανίζονται τα σκάνδαλα, το ένα πίσω από το άλλο»!
Θέμα των ημερών, ο Κατάλογος νικητών του «Πάμε Στοίχημα» που παρέδωσε στη Βουλή η Βουλευτής Λιάνα Κανέλλη. Σύμφωνα με όσα υποστήριξε η Βουλευτής, οι άνθρωποι αυτοί κέρδισαν από το 2002 έως το 2005 το ιλιγγιώδες ποσό των 186 δισεκατομμυρίων δραχμών από το «Πάμε Στοίχημα», χάρη σε παρεμβάσεις στο λογισμικό του ΟΠΑΠ, το οποίο ανήκει στην Ιντραλότ του Σ. Κόκκαλη, μετά τη διεξαγωγή των αγώνων (σσ: Αλλά και το ψηφιακό πεδίο στο οποίο στηρίζει την τεχνολογία του ο ΟΤΕ, αγοράστηκε και εγκαταστάθηκε από εταιρείες συμφερόντων του ιδίου ατόμου. Ενδεχομένως να εκκρεμούν ακόμη καταγγελίες που αφορούσαν σκανδαλώδεις «απ’ ευθείας» αναθέσεις των εργασιών αυτών από τις τότε διοικήσεις του ΟΤΕ προς την Ιντρακόμ. Θα το ερευνήσουμε και θα επανέλθουμε).
Δηλαδή, κατά την καταγγέλλουσα, οι παραπάνω τυχεροί στοιχημάτιζαν εκ των υστέρων, αλλά κάποιο «μαγικό χέρι» τούς εμφάνιζε να έχουν παίξει πριν από τη διεξαγωγή των αγώνων! (σσ: Να ληφθεί υπ’ όψιν ότι και οι μηχανές των πρακτορείων έχουν – συμπτωματικά – αγοραστεί από εταιρεία συμφερόντων του ιδίου ατόμου. Μάλιστα, λίγο καιρό μετά την προμήθεια των χιλιάδων αυτών μηχανών, ο ΟΠΑΠ αποφάσισε να τις αντικαταστήσει λόγω ακαταλληλότητας. Τις ξανά-αγόρασε από τον ίδιο επιχειρηματία. Οι παλαιές σαπίζουν σε αποθήκες κάπου στην Παλλήνη. Οι αποθήκες αυτές ενοικιάζονται από τον ΟΠΑΠ έναντι αδράς αμοιβής. Πληροφορίες που θέλουν τις αποθήκες αυτές να ανήκουν στον Σ. Κόκκαλη δεν έχουν διασταυρωθεί και κρίνονται μη ασφαλείς).
Από το κύκλωμα ωφελήθηκαν 1.200 άνθρωποι. Η Βουλευτής κατέθεσε τη λίστα με τα 1.200 ονόματα στον πρόεδρο της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής Αν. Καραμάριο, παρουσία των μελών της Αρχής Διασφάλισης Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ). Και το έπραξε, όπως εξήγησε, την ώρα αυτή λόγω της αρμοδιότητας της Αρχής επί της ασφάλειας του οποιουδήποτε δικτύου πληροφόρησης, αλλά και για λόγους που άπτονται της δικής της προσωπικής ασφάλειας. Σύμφωνα πάντα με τη Λιάνα Κανέλλη, φέρονται να βρίσκονται πολλοί άνθρωποι που ποδοσφαίρου και, μάλιστα, η γνωστή δημοσιογράφος έκανε ειδική αναφορά στον επικεφαλής της «Θύρας 7».
Ο επικεφαλής της «Θύρας 7» φέρεται ότι έχει κερδίσει 5,7 εκ. ευρώ, ενώ επίσης στη λίστα περιλαμβάνονται παράγοντες του ποδοσφαίρου, διαιτητές, προπονητές, ποδοσφαιριστές, επιχειρηματίες, δημοσιογράφοι και άνθρωποι της νύχτας. Στον κατάλογο, μάλιστα, δεν εμφανίζονται μόνο τα συγκεκριμένα πρόσωπα, αλλά και τα μέλη των οικογενειών τους. Τα 1.200 αυτά άτομα κέρδισαν συνολικά 186 δισεκατομμύρια δραχμές στο διάστημα αυτών των ετών, ενώ όπως έκανε γνωστό η κ. Κανέλλη, υπήρξε παίκτης που αποκόμισε οικονομικά οφέλη της τάξης των 900 εκατομμυρίων δραχμών, μέσα σε έναν μόλις χρόνο. Όλα τα άτομα που περιλαμβάνονται στην λίστα, φαίνεται να έχουν άμεση ή έμμεση σχέση με το ποδόσφαιρο. Σε ό,τι αφορά την κ. Σταματίνα Μαρμαρά, σύζυγο του στενού συνεργάτη του Σωκράτη Κόκκαλη, Γιώργου Σαλονίκη, που βρέθηκε στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ για ξέπλυμα χρήματος, προκύπτει ότι τον Οκτώβριο έλαβε από τον ΟΠΑΠ δυο νέες βεβαιώσεις για κέρδη 700.000 ευρώ.
Υπενθυμίζεται ότι η κ. Μαρμαρά μέσα σε μια διετία εξασφάλισε κέρδη 11 εκατομμυρίων ευρώ, χωρίς να ελεγχθεί το πόθεν έσχες, αλλά και η σύνδεση του συζύγου της με την Ιντραλότ και τα αθλητικά δρώμενα.
Αυτή είναι εν ολίγοις η μνημόνευση – και μόνον – της επικαιρότητας. Και την καταγράφουμε. Ταυτόχρονα, ενημερώνουμε όλους τους φορείς, όλους τους υπεύθυνους, όλα τα πολιτικά κόμματα, όλες τις αρχές, ότι σε αυτή τη χώρα, δεν ζουν μόνο κρετίνοι και ηλίθιοι. Υπάρχουν σοβαροί, νοήμονες άνθρωποι, οι οποίοι έχουν και μυαλό, και κρίση, και μνήμη, και δύναμη. WE ARE WATCHING YOU. Και σας καλούμε να πράξετε τα αυτονόητα. Τίποτα λιγότερο από αυτό. Σε κάθε άλλη περίπτωση, πίπτετε στην κατηγορία των μαφιόζων που θέλουν να συγκαλύψουν τις βρωμιές αυτών που θέλουν να προστατέψουν και εν ολίγοις στην κατηγορία των εθνικών μειοδοτών, των ανεπιθύμητων και των λαμογιών (για να χρησιμοποιήσουμε την ορολογία της εποχής).
Παρακολουθούμε τις εξελίξεις και εάν απαιτηθεί, θα επανέλθουμε επί του θέματος. Καλύτερα, ωστόσο, θα ήταν να μην επανέλθουμε.
Κλείνουμε, με ορισμένα τυχαία ονόματα που βρίσκονται επί της επίμαχης λίστας:
κ. Γιδάκος 58,8 εκ. δρχ. και 40,2 εκ. δρχ.
κ. Σπανέας Γεώργιος 282,452 ευρώ
κ. Τσουκαλάς Δημήτριος 5,7 εκ. ευρώ
κ. Σπάθας Ηλίας 140,934 ευρώ
κ. Σωτηρακόπουλος Χρήστος 151,537 ευρώ
κ. Γέμελος Νίκος 118,000 ευρώ
κ. Σαριδάκης Μανόλης 918 εκ δρχ.
κ. Μητρόπουλος Θωμάς 40 εκ. δρχ.
κ. Μουτζουρουλιάς 735,000 ευρώ
κ. Κουντουρης Μιχαήλ 59,7 εκ δρχ.
Οποιαδήποτε συνωνυμία με ευρέως γνωστά πρόσωπα, είναι εντελώς συμπτωματική και δεν φέρουμε ουδεμία ευθύνη


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...