Περισσότερα ακόμα εδώ

Υαλουρονικό οξύ: Ένα φυσικό συστατικό του δέρματος χαρίζει δέρμα χωρίς ατέλειες


Το υαλουρονικό οξύ είναι πολυσακχαρίτης και αποτελεί δομικό συστατικό του δέρματος. Ο ρόλος του είναι να ενισχύει την επουλωτική και αναπλαστική ικανότητα του δέρματος, να ελέγχει την ενυδάτωσή του, καθώς και να αυξάνει την αντοχή του σε παράγοντες που μπορεί να το βλάψουν.
Ο οργανισμός μας παράγει υαλουρονικό οξύ, ωστόσο με την πάροδο του χρόνου η ποσότητά του μειώνεται. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα το δέρμα να χάνει την ελαστικότητά του, και να εμφανίζονται λεπτές γραμμές και ρυτίδες σε σημεία όπως γύρω από τα χείλη, ανάμεσα στα φρύδια και γύρω από τα μάτια.
Πολλές καλλυντικές κρέμες περιέχουν υαλουρονικό οξύ, καθώς έχει παρατηρηθεί ότι έχει την ιδιότητα να απαλύνει τις
ρυτίδες στο πρόσωπο και να ενισχύει την ελαστικότητά του. Επιπλέον, συμβάλλει στην ενυδάτωση της επιδερμίδας, δεσμεύοντας μεγάλες ποσότητες υγρασίας . Τέλος, ενισχύει την παραγωγή κολλαγόνου και προστατεύει τα κύτταρα από τις ελεύθερες ρίζες.
Σε ενέσιμη μορφή, το υαλουρονικό οξύ χρησιμοποείται για το «γέμισμα» των ρυτίδων που σχηματίζονται στα χείλη, τα ζυγωματικά, τις παρειές, το μέτωπο και το μεσόφρυο. Οι ρυτίδες μειώνονται ορατά και το πρόσωπο αποκτά άμεσα πιο νεανική και υγιή όψη.
Επιπλέον, εμφυτεύματα υαλουρονικού οξέος χρησιμοποιούνται για την αύξηση του όγκου των χειλιών, την αντιμετώπιση των μαύρων κύκλων, καθώς και των ουλών ακμής.
Η θεραπεία αυτή έχει καταστεί ιδιαίτερα δημοφιλής, καθώς έχει πολύ ικανοποιητικά αποτελέσματα που μπορεί να διαρκέσουν έως και ένα χρόνο. Επιπλέον, είναι σχετικά ανώδυνη, ενώ δεν έχει ανεπιθύμητες παρενέργειες, καθώς το υαλουρονικό οξύ υπάρχει φυσικά στην επιδερμίδα μας.
Μπορεί να συνδυαστεί με μπότοξμεσοθεραπεία προσώπου και χημικά peeling.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...