Περισσότερα ακόμα εδώ

5 εύκολα και γρήγορα tips για να μην "παίζεις" με την υγεία σου


Το ξέρουμε, η λέξη χρόνος είναι πολύτιμη, το ίδιο όμως είναι και η υγεία σου. Τι θα έλεγες λοιπόν να τα συνδύαζες και τα δύο μέσα από μερικά εύκολα και γρήγορα tips;....


Δεν απαιτούν κόπο, χρόνο, ούτε ιδιαίτερο budget, ενώ παράλληλα οφελούν την υγεία σου. Γιατί να μην τα δοκιμάσεις;
1. Τι κόκκινο να προτιμήσεις
Τόνωσε την υγεία της καρδιάς σου αντικαθιστώντας μία μερίδα κόκκινου κρέατος την ημέρα με κόκκινα φασόλια. Οσο περίεργο κι αν σου φαίνεται, με αυτήν την εύκολη διαχείριση του μενού σου, θα περιορίσεις κατά 19% τον κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων, σύμφωνα με νέα έρευνα από το πανεπιστήμιο Χάρβαρντ.

2. Μούρα, μούρα είστε εδώ;
Ενταξε τα μούρα στο διατροφικό σου πρόγραμμα και θα δεις τον αριθμό των λιπωδών κυττάρων στο σώμα σου να μειώνεται έως και 73%. Αυτό τουλάχιστον διατείνονται Αμερικανοί επιστήμονες. Πώς δρουν; Τα μούρα, που έχει αποδειχθεί ότι σε προφυλάσσουν από τις καρδιοπάθειες και το διαβήτη τύπου 2, περιέχουν υψηλά επίπεδα πολυφαινολών, χημικών ενώσεων με αντιοξειδωτική δράση που παρέχουν πολλά οφέλη στην υγεία.
Απόλαυσέ τα: Στις φρουτοσαλάτες, στα κέικ, στο γιαούρτι και σε χυμό.

3. Εύκολη λεμονάδα
Αν ψάχνεις για έναν υγιεινό τρόπο να σβήσεις τη δίψα σου εμείς σου προτείνουμε το αποτελεσματικότερο απ’ όλα και το νοστιμότερο. Φτιάξε τη δική σου λεμονάδα, δροσερή, απολαυστική και -κυρίως- ελαφριά, δηλαδή χωρίς περιττές θερμίδες. Πώς; Στύψε ένα λεμόνι και διάλυσέ το σε ένα ποτήρι νερό. Στη συνέχεια, βάλε λίγο μέλι (το οποίο είναι σούπερ αντιοξειδωτικό). Το αποτέλεσμα; Θα περιορίσεις τις θερμίδες που καταναλώνεις, θα μειώσεις τα συντηρητικά που προσλαμβάνεις, ενώ, σύμφωνα με νέα έρευνα του Πανεπιστήμιο του Οχάιο, το υπέροχο αρωματικό λεμόνι θα σου φτιάξει τη διάθεση.


4. Πόσο ασφαλής είναι η σαλάτα σου;
Η σαλάτα του Καίσαρα παραμένει η αγαπημένη σου, ακόμα κι αν παραμονεύει ο κίνδυνος της σαλμονέλας, λόγω του νωπού αυγού που χρησιμοποιείται στη χαρακτηριστική σος με την οποία συνοδεύεται. Γι’ αυτό όμως δεν χρειάζεται να ανησυχείς πια. Επιστήμονες έχουν αναπτύξει μία νέα μέθοδο παστερίωσης, κατά την οποία το αυγό εμβαπτίζεται σε ζεστό νερό που δεν περιέχει χημικά και σκοτώνει τα βακτήρια χωρίς να αλλοιώνει τη σύστασή του. Προτίμησε λοιπόν τα παστεριωμένα αυγά.

5. Ένα λεπτό είναι αρκετό
Ενας νεροχύτης κι ένας φούρνος μικροκυμάτων φαίνεται πως αποδεικνύονται σε σημαντικά όπλα στον αγώνα κατά των τροφικών δηλητηριάσεων, με βάση τα αποτελέσματα νέας έρευνας που δημοσιεύτηκε στο έντυπο Food Control. Οι ερευνητές πήραν καυτερές πιπεριές με σαλμονέλα, τις οποίες βύθισαν γρήγορα στο νερό, κι έπειτα τις έβαλαν στο φούρνο μικροκυμάτων για 25 δευτερόλεπτα. Τέλος, τις ξαναβούτηξαν σε καθαρό παγωμένο νερό. Το αποτέλεσμα; Οι πιπεριές ήταν ξανά ασφαλείς προς κατανάλωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...