Περισσότερα ακόμα εδώ

Γίνε πιο ενδιαφέρον άνθρωπος (σε 10 απλά βήματα)


Πολλές φορές, ο λόγος που διστάζεις να προσεγγίσεις ένα νέο πρόσωπο είναι γιατί νιώθεις ανασφάλεια ότι δεν θα έχεις κάτι να πεις: κάτι που θα γοητεύσει τον άλλον, που θα τον εντυπωσιάσει ή θα του κεντρίσει το ενδιαφέρον. Ενδιαφέρον; Τι θα μπορούσε να είναι πιο ενδιαφέρον από εσένα τον ίδιο; Από την προσωπικότητα, την ιδιοσυγκρασία, τις γνώσεις και τις εμπειρίες σου; 


Τι είναι αυτό που σου λείπει, συγκριτικά με τους «ενδιαφέροντες» ανθρώπους, και πώς μπορείς να το κατακτήσεις; Οι παρακάτω οδηγίες θα σε βάλουν στον σωστό δρόμο:

1. Εξερεύνησε

Εξερεύνησε νέες ιδέες, νέα μέρη και απόψεις. Ενημερώσου για όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω σου, μάθε περισσότερες πληροφορίες για πράγματα, απόψεις και μέρη που σε ενδιαφέρουν και εμπλούτισε τις γνώσεις σου. Το Διαδίκτυο και τα βιβλία είναι μία εξαιρετική αρχή. Οι άνθρωποι που έχουν πράγματα να σου μάθουν, το επόμενο βήμα.

2. Μοιράσου αυτά που ανακάλυψες

Να είσαι γενναιόδωρος με τις ανακαλύψεις σου. Όταν γνωρίζεις νέα πρόσωπα μίλα τους για αυτά που ανακάλυψες και σε ενδιαφέρουν, εξήγησέ τους γιατί σε ενδιαφέρουν και ζήτα την γνώμη τους. Κάπως έτσι ξεκινούν οι ενδιαφέρουσες συζητήσεις.

3. Κάνε κάτι –οτιδήποτε

Βρες ενδιαφέροντα και ασχολίες: Πήγαινε για χορό, πήγαινε γυμναστήριο, βγες με φίλους, παίξε, δημιούργησε. Με το να κάθεσαι κλεισμένος στο σπίτι και να παραπονιέσαι για την βαρετή ζωή σου δεν θα αλλάξεις τίποτα. Κινητοποιήσου.

4. Αγάπα τις παραξενιές σου

Κανείς δεν είναι εντελώς φυσιολογικός. Όλοι μας έχουμε παραξενιές και ιδιοτροπίες, σχεδόν μοναδικές. Δεν χρειάζεται να προσπαθείς να τις κρύψεις. Είναι αυτές ακριβώς οι ιδιαιτερότητες που σε κάνουν πιο ενδιαφέροντα άνθρωπο.

5. Βρες έναν σκοπό

Αν δεν ενδιαφέρεσαι για τίποτα, κανείς δεν θα ενδιαφερθεί για εσένα. Ο εαυτός σου είναι ένα μόνο κομμάτι από το παζλ της ζωής σου. Τα υπόλοιπα είναι στο χέρι σου να τα βρεις και να τα ενώσεις.

6. Μετρίασε την αλαζονεία σου

Το «εγώ» εμποδίζει τους ανθρώπους να δεχτούν νέες ιδέες. Αν η αλαζονεία σου είναι πιο προφανής από την εμπειρογνωμοσύνη σου, κανείς δεν θα θέλει να κάνει παρέα μαζί σου. Σταμάτα, λοιπόν, να μιλάς για το ποιος είσαι και μίλα για αυτά που πραγματικά μπορεί να ενδιαφέρουν την συνομιλητή σου, για τις γνώσεις και τις εμπειρίες σου.

7. Δοκίμασε

Δοκίμασε νέες ιδέες, νέες εμπειρίες, κάνε κάτι παράξενο. Αν δεν φεύγεις ποτέ από την «ζώνη ασφαλείας» σου δεν θα ωριμάσεις ποτέ.

8. Παρέκκλινε από τη μόδα

Μην κάνεις αυτό που κάνουν όλοι απλά και μόνο για να κερδίσεις τις εντυπώσεις. Βρες τα ενδιαφέροντα που σε εκφράζουν πραγματικά και δημιούργησε την δική σου «τάση», είτε πρόκειται για τα ρούχα που φοράς, είτε για τα βιβλία που διαβάζεις, είτε για την μουσική σου ή ακόμα και για τις διακοπές σου.

9. Όρθωσε το ανάστημά σου

Η γενναιότητα είναι ένα χαρακτηριστικό όσων δεν φοβούνται να έχουν αντίθετη άποψη και να πάρουν αποφάσεις που μπορεί να περιλαμβάνουν και ρίσκο. Αν δεν ανήκεις σε αυτούς τους ανθρώπους θα κινείσαι πάντα στο περιθώριο, σχολιάζοντας, ίσως και πικρόχολα, τους πραγματικά θαρραλέους.

10. Αγνόησε τις επιπλήξεις

Πολλοί είναι αυτοί που θα σου πουν να κολυμπάς σε ασφαλή νερά, και που θα σε επιπλήττουν κάθε φορά που θα αποφασίζεις να μπεις σε μία περιπέτεια. Η ασφάλεια, όμως, είναι βαρετή. Και εσύ, είπαμε, πως θες να σταματήσεις να είσαι ένας βαρετός άνθρωπος. Σωστά; 

http://himaira.blogspot.com/2012/07/10_3495.html#more
Forbes.com
in2life.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...