Περισσότερα ακόμα εδώ

Τι να κάνεις ώστε να μην σε παχαίνει το βραδινό!

Θα το έχεις ακούσει πολλές φορές. “Κόψε το βραδινό και θα καταφέρεις να χάσεις κιλά”! Είναι όμως αυτή μια σωστή τακτική στη μάχη για υπέροχο σώμα; Τι πρέπει να τρως για βραδινό; Πόση ώρα πριν πέσεις για ύπνο; Προτάσεις για τα πιο υγιεινά και νόστιμα βραδινά γεύματα.

Ένα μύθος καταρρίπτεται
Ας αρχίσουμε από τα βασικά! Την ιδέα να μην τρως τίποτα το βράδυ πρέπει να την ξεχάσεις. Όχι μόνο δεν θα σε βοηθήσει να χάσεις κιλά, αλλά αντίθετα ίσως και να έχει τα αντίθετα αποτελέσματα. Τι πρέπει να κάνεις; Μα φυσικά να έχεις φροντίσει για το... βραδινό σου από το πρωί. Αν όλη την ημέρα φροντίσεις να καταναλώσεις 5 μικρά γεύματα, τότε θα κάνεις και την σωστή επιλογή το βράδυ.

Τι να φάω όμως για βράδυ;
Η απάντηση είναι σύντομη και περιεκτική. Κάτι ελαφρύ και σίγουρα πιο ελαφρύ από το μεσημεριανό σου. Ακόμη λοιπόν και αν επιλέξεις να δοκιμάσεις από το φαγητό που έμεινε από το μεσημέρι, καλό είναι να περιορίσεις λίγο την ποσότητα. Υπολόγισε πως το βραδινό σου πρέπει να έχει τις μισές ή το πολύ τα 2/3 των θερμίδων του μεσημεριανού.

Το τελευταίο γεύμα πάντα πριν τις 9
Το θέμα δεν είναι να αγχωθείς για να φας πριν τις 9. Εκείνο που πρέπει να σε απασχολεί είναι να παίρνεις το βραδινό σου νωρίς, πάντα σε σχέση με την ώρα που θα πας για ύπνo. Αν φας στις 9 και τελικά καταλήξεις να κοιμηθείς στις 3.00 το πρωί είναι βέβαιο πως θα πεινάσεις. Υπολόγισε να υπάρχει ένα διάστημα τουλάχιστον 2-3 ώρες από την ώρα που έφαγες για να έχεις όνειρα γλυκά!
Δίνοντας στον οργανισμό σου μια απόσταση 2-3 ωρών από τον βραδινό ύπνο, τότε μπορεί να επεξεργαστεί καλύτερα την τροφή και να ολοκληρώσει την διαδικασία της πέψης πριν πέσεις στο κρεβάτι.

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΛΑΦΡΥ ΒΡΑΔΙΝΟ
Ωραία η θεωρία, όμως στην πράξη τι πρέπει να κάνεις; Έχουμε τις προτάσεις για νόστιμα και ελαφριά βραδινά. Για να μην “σπας” το κεφάλι σου κάθε μέρα για να επιλέξεις το βραδινό σου δες έξυπνες επιλογές εδώ:

- Μια ελαφριά τονοσαλάτα: Τόνος κονσέρβα σε νερό, παξιμάδια ολικής άλεσης νωτισμένα και διάφορα λαχανικά της επιλογής σου (π.χ. μαρούλι, ντομάτα και αγγούρι). Μπορείς να χρησιμοποιήσεις ελαιόλαδο και ξύδι ή 1-2 κουταλιές της σούπας από ένα ελαφρύ dressing.

- Ένα σάντουιτς με La Vache Qui Rit Light®! 1 τριγωνάκι La Vache Qui Rit Light® με χαμηλά λιπαρά, ζαμπόν γαλοπούλας και ψητά λαχανικά (πιπεριά, ντομάτα σε φέτες). Ράντισε το σάντουιτς με λίγο ελαιόλαδο ή άλειψε λίγη μαργαρίνη στο ψωμί.

- «Κρύα» σαλάτα με ζυμαρικά ολικής άλεσης!  Ζυμαρικά ολικής άλεσης, αυγό βραστό, λίγο τυρί με χαμηλά λιπαρά σε κυβάκια και διάφορα λαχανικά της επιλογής σου. Πρόσθεσε και 2 κ.σ. ελαιόλαδο.

- Σαλάτα ντομάτα. Ετοίμασε μια δροσερή σαλάτα ντομάτα με αγγούρι και λίγο ελαιόλαδο. Συνόδευσέ την με ένα τόστ.

- Κρητικό παξιμάδι με τυρί κρέμα.  Ένα μεσαίο κρητικό παξιμάδι ή 2-3 μικρά κρητικά παξιμαδάκια αλειμμένα με λίγο τυρί κρέμα και ελιές, το οποίο μπορεί να συνοδευθεί με μια σαλάτα ή με λίγη ντομάτα.

- 1 μπιφτέκι κοτόπουλου. Συνόδευσέ το με λαχανικά ή ετοίμασε μια αραβική πίτα με σος γιαουρτιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...