Περισσότερα ακόμα εδώ

10 συμβουλές για άμεση ενέργεια και καλή διάθεση!



Αν πρέπει να αντιμετωπίσετε ένα απαιτητικό 24ωρο, δε χρειάζεται να καταναλώσετε κουβάδες καφέ!
Υπάρχουν μερικοί απλοί τρόποι που θα απογειώσουν τα ενεργειακά σας επίπεδα για να «τη βγάλετε καθαρή» μια δύσκολη ημέρα.
1. Φάτε σοκολάτα!
Η σοκολάτα έχει βέβαια καφεΐνη, αλλά τα φλανοειδή που περιέχονται στο κακάο δίνουν ενέργεια και βελτιώνουν τη διάθεση.

2. Βγείτε έξω
Αν δουλεύετε ή βρίσκεστε πολύ ώρα σε κλειστό χώρο, καλό θα είναι να κάνετε μια βόλτα έξω στον καθαρό αέρα. Μια 20λεπτη βόλτα θα σας ξυπνήσει και θα σας φτιάξει τη διάθεση.

3. Κρύο ντους
Ερευνητές έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι ένα τρίλεπτο κρύο ντους είναι αρκετό για να καταπολεμήσει τα συμπτώματα της κούρασης.

4. Πάρτε βαθιές αναπνοές
Οι βαθιές αναπνοές (στυλ γιόγκα, με το διάφραγμα και τη μύτη) κάνουν το αίμα να κυλά πιο γρήγορα και παρέχουν οξυγόνο στον οργανισμό. Έτσι θα σας ενεργοποιήσουν άμεσα.

5. Πιείτε νερό
Οι περισσότεροι άνθρωποι ξεχνάνε να πιουν νερό κατά τη διάρκεια της ημέρας. Αφυδατώνονται με αποτέλεσμα να πέφτουν τα ενεργειακά τους επίπεδα. Μην ξεχνάτε λοιπόν να πίνετε αρκετό νερό.

6. Αυξήστε την ένταση
Αν θέλετε να αυξηθεί η ενέργειά σας, χρησιμοποιήστε τη μουσική. Μην ακούσετε όμως κάποιο χαλαρωτικό κομμάτι. Βρείτε κάποιο με δυνατό ρυθμό και ακούστε το με την ένταση στο φουλ. Εγγυημένα αποτελέσματα ενεργοποίησης.

7. Μυρίστε ένα λεμόνι
Σύμφωνα με την αρωματοθεραπεία, το άρωμα του λεμονιού είναι διεγερτικό και βελτιώνει τη διάθεση.

8. Γίνετε κοινωνικοί
Μελέτες έχουν δείξει πως οι άνθρωποι που είναι κοινωνικοί είναι πιο ενεργητικοί και πιο χαρούμενοι. Κοινωνικοποιηθείτε λοιπόν και αυξήστε τα ενεργειακά σας επίπεδα.

9. Γελάστε
Το γέλιο αποδεδειγμένα μπορεί να βελτιώσει τη διάθεση εκτοξεύοντας παράλληλα και τα επίπεδα ενέργειας.

10. Τρώτε συχνά
Το σώμα χρειάζεται καύσιμο για να λειτουργήσει (άρα φαγητό). Χωρίς αυτό, ρίχνει αμέσως τα επίπεδα της ενέργειας, καθώς και της διάθεσης. Συχνά υγιεινά γεύματα μπορούν να εγγυηθούν μια καλή λειτουργία του σώματος, αλλά και του πνεύματος, για τις ανάγκες μιας απαιτητικής ημέρας.

ipop.gr

http://tsekouratoi.blogspot.com/2012/04/10_9642.html#more 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...