Περισσότερα ακόμα εδώ

Τα (Α)κατάλληλα σχολεία του δήμου Αχαρνών [Μέρος Α]

Τα (Α)κατάλληλα σχολεία του δήμου Αχαρνών [Μέρος Α]ο acharnes-news ξεκινάει ρεπορτάζ σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σχολεία στο δήμο Αχαρνών. Πρώτη μας στάση είναι το 18ο Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών.


Το 18ο Δημοτικό είναι προκάτ κατασκευή ακατάλληλη για σχολείο, οι αίθουσες έχουν υγρασία ενώ οι βρύσες στον προαύλιο χώρο δεν θυμίζουν σε τίποτα βρύσες δημοτικού σχολείου.

Οι τουαλέτες είναι σε άθλιες συνθήκες και λόγω παλαιότητας θεωρούνται επικίνδυνες για την υγιεινή των παιδιών.

Τα παράθυρα και οι πόρτες είναι σιδερένια με καμία προστασία, η περίφραξη αποτελείται από φθαρμένα κάγκελα. Το υπόστεγο που προστατεύει τους μαθητές τους χειμερινούς μήνες είναι κατασκευασμένο από ελλενίτ.

Ο προαύλιος χώρος είναι αντενδεικνυόμενος με αποτέλεσμα σε περίπτωση βροχόπτωσης να πλημμυρίζει δημιουργώντας μεγάλο πρόβλημα στην μετακίνηση των μαθητών.

Ένα άλλο θέμα που απασχολεί το 18ο Δημοτικό δύο χρόνια τώρα είναι το ανύπαρκτο δίκτυο στην αίθουσα των υπολογιστών. Η έλλειψη αυτή καθιστά αδύνατη την αξιοποίηση της δωρεάς που είχε γίνει στο παρελθόν από το ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος για ενίσχυση,  με σκοπό την παροχή τεχνολογικής και εκπαιδευτικής υποδομής σε Δημοτικά σχολεία.

Τα προβλήματα όμως του 18ου Δημοτικού δεν σταματούν εκεί αφού από το σχολείο λείπει μια αίθουσα εκδηλώσεων, πράγμα το οποίο καθιστά αδύνατη τη διοργάνωση κάποιας μεγάλης εορτής σε αντίξοες καιρικές συνθήκες με αποτέλεσμα τα παιδιά αλλά και οι προσκεκλημένοι να περιορίζονται σε κάποια αίθουσα διδασκαλίας.

Επίσης άλλη μια σημαντική έλλειψη είναι η απουσία αίθουσας η οποία θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σαν αποθηκευτικός χώρος, και θα διευκόλυνε τη φύλαξη αλλά και την απόκτηση καινούριων σχολικών ειδών, βιβλίων και παιχνιδιών (π.χ. διάφορες μπάλες).

Χάρη στην ουσιαστική παρέμβαση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 18ου Δημοτικού Σχολείου, όπως και του Διευθυντή του σχολείου, κύριο  Γιάννη Κουμούτσο ξεκίνησαν το πρωί της Τετάρτης 12 Μαρτίου οι πρώτες εργασίες από το συνεργείο του Δήμου προκειμένου να ανακαινιστούν οι τουαλέτες. Στη συνέχεια θα φτιαχτεί αίθουσα η οποία θα χρησιμοποιείται σαν αποθήκη του σχολείο και τέλος ένα γήπεδο στο οικόπεδο που γειτονεύει του αρχικού κτιρίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ο χρόνος κατασκευής του 18ου Δημοτικού Σχολείου είναι από το έτος 1987 και θεωρείτο προσωρινή κατασκευή, καθώς η ανέγερση του νέου κτιρίου θα γινόταν στο γειτονικό οικόπεδο, πράγμα που δεν έγινε ποτέ.

Μέχρι και σήμερα δεν έχουν επιτευχθεί οι προσπάθειες για μια τελική μελέτη του κτιρίου για να μεταφερθεί το Δημοτικό ενώ η διοίκηση του ΟΣΚ δεν έχει κινήσει καθόλου το θέμα.

Στο παρελθόν η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων έχει καταβάλει αρκετές προσπάθειες προκειμένου να αλλάξει η δραματική κατάσταση που επικρατεί σε ορισμένα σχολεία, οι οποίες όμως έπεφταν σε... "τοίχο" από τις εκάστοτε Δημοτικές Αρχές.

Στις 26 Μαρτίου πρόκειται να συζητηθεί σε σχολικό συμβούλιο μαζί με τον Δήμαρχο το συγκεκριμένο θέμα όπως και άλλα προβλήματα που απασχολούν το 18ο Δημοτικό Σχολείο.

Επόμενο Δημοτικό Σχολείο στο οποίο θα βρεθεί το acharnes-news είναι το 21ο Δημοτικό Αχαρνών.  

Σπασμένα παράθυρα στις τουαλέτες και οι βρύσες 
  
 

Ξεκίνησαν οι εργασίες 
  

Αίθουσα υπολογιστών αλλά χωρίς δίκτυο 

 

Άννα Σιρινίδου - Δημοσιογραφική ομάδα acharnes-news.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...