Περισσότερα ακόμα εδώ

Peeling προσώπου: Ποιο είναι το κατάλληλο για σας;

Peeling προσώπου
Τα χημικά peeling γίνονται όλο και πιο δημοφιλή μεταξύ των γυναικών και των ανδρών που επιθυμούν να διατηρήσουν την εμφάνισή τους νεανική για όσο το δυνατόν περισσότερο, καθώς και να απαλλαγούν από ουλές, πανάδες και κηλίδες και ρυτίδες.  

Τι είναι τα χημικά peeling;

Τα χημικά peeling είναι μία μέθοδος ανάπλασης των στρωμάτων της επιδερμίδας και χρησιμοποιούνται κυρίως στο πρόσωπο. Τα αποτελέσματά τους διαφέρουν ανάλογα με τη δραστικότητα των διαλυμάτων τους. Η σύνθεσή τους κάνει το δέρμα να ‘ξεφλουδίζει’, αποκαλύπτοντας τη νέα, φρέσκια επιδερμίδα που υπάρχει από κάτω. Προκαλούν δηλαδή την ελεγχόμενη απομάκρυνση στοιβάδων του δέρματος.

Επιφανειακά peeling

Πρόκειται για την πιο ήπια μορφή peeling. Το διάλυμα εφαρμόζεται σε καθαρό πρόσωπο και στη συνέχεια αφαιρείται προσεκτικά. Η σύνθεσή τους μπορεί να περιέχει άλφα υδροξυοξέα (ΑΗΑ) ή αμινοξέα φρούτων (AFA’s) - όπως το γλυκολικό, το γαλακτικό και το σαλικυλικό οξύ. Τα επιφανειακά peeling καταπολεμούν την ακμή και τις λεπτές ρυτίδες στο πρόσωπο.

Peeling μέσου βάθους

Τα peeling μέσου βάθους φτάνουν σε βαθύτερα στρώματα της επιδερμίδας σε σχέση με τα επιφανειακά. Περιέχουν τριχλωροξικό οξύ (TCA) με συγκέντρωση από 15 έως 50%. Η συγκέντρωση 70% χρησιμοποιείται για τα ξανθελάσματα των βλεφάρων. Μετά από την εφαρμογή απλώνεται στο πρόσωπο καταπραϋντική κρέμα, καθώς μπορεί να προκαλέσουν ερεθισμό του δέρματος. Ενδείκνυνται για την καταπολέμηση των ρυτίδων και των δυσχρωμιών στο δέρμα του προσώπου.

Βαθύ peeling

Πρόκειται για πολύ ισχυρά peeling, καθώς εισχωρούν στα βαθύτερα στρώματα του δέρματος. Περιέχει φαινόλη, που είναι ισχυρή χημική ουσία και μπορεί να προκαλέσει πόνο και αίσθηση καύσου στο δέρμα. Είναι κατάλληλο για τις βαθιές ρυτίδες, τις κηλίδες και τις πανάδες.

Αποτελέσματα χημικών peeling

Τα αποτελέσματα των peeling διαφέρουν ανάλογα με το βάθος τους. Υπάρχει περίπτωση να προκληθεί ερεθισμός και κνησμός μετά την εφαρμογή τους. Επίσης, ανάλογα με το είδος του χημικού peeling, τις επόμενες ημέρες μπορεί να παρατηρήσετε μικρή ή μεγαλύτερη απολέπιση του δέρματος. Για να δείτε καλύτερα αποτελέσματα, χρειάζεται να πραγματοποιήσετε 3-4 συνεδρίες το χρόνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...