Περισσότερα ακόμα εδώ

Άρθρο του Δρ. Βεκρή στο Esquire Δεκεμβρίου για τη μεταμόσχευση μαλλιών με τη μέθοδο FUE



ADVANCED FUE

Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΞΕΛΙΞΗ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΡΙΚΗΣ ΦΑΛΑΚΡΑΣ

Το πρόβλημα της τριχόπτωσης και της φαλάκρας απασχολεί όλο και περισσότερο το σύγχρονο άνδρα. Στην Ελλάδα υπολογίζεται ότι τουλάχιστον ένας στους δύο άνδρες θα αντιμετωπίσει κάποιου βαθμού φαλάκρα ή αραίωση στη διάρκεια της ζωής του.



Ποιοι παράγοντες επιβαρύνουν την τριχόπτωση;

Για την αντρική φαλάκρα υπάρχει γενετικό υπόστρωμα στο DNA κάθε ανθρώπου, ενώ καθοριστικός είναι και ο ρόλος των ορμονών. Επιπλέον, το στρες, η κακή διατροφή και η μόλυνση του περιβάλλοντος διευρύνουν το πρόβλημα της τριχόπτωσης, η οποία εμφανίζεται ακόμη και σε πολύ πρώιμη ηλικία, αμέσως μετά την εφηβεία.

Λύνεται το πρόβλημα με φάρμακα;

Δεν υπάρχει αποτελεσματική φαρμακευτική θεραπεία που να βοηθά στην επαναφύτρωση των μαλλιών. Υπάρχουν ωστόσο φαρμακευτικές ουσίες, όπως η μιλνοξιοδίλη και η φιναστερίδη, που μπορούν να επιβραδύνουν την τριχόπτωση.

Υπάρχει οριστική και μόνιμη λύση;

Η απάντηση είναι θετική και ονομάζεται «μεταμόσχευση μαλλιών». Σε αυτή τη διαδικασία μεταφέρονται υγιή τριχοθυλάκια από το πίσω μέρος του κεφαλιού στην περιοχή όπου υπάρχει αραίωση. Τα νέα μαλλιά, που δεν υφίστανται την επίδραση των αντρικών ορμονών, αναπτύσσονται φυσιολογικά παρέχοντας μόνιμη και σταθερή κάλυψη στην περιοχή όπου μεταφέρθηκαν.

Ποια είναι η πιο εξελιγμένη τεχνική μεταμόσχευσης μαλλιών σήμερα;

Η πιο σύγχρονη και αποτελεσματική μέθοδος μεταμόσχευσης μαλλιών σήμερα είναι η Advanced FUE (Follicular Unit Extraction). Η μεταφορά των υγιών τριχοθυλακίων γίνεται με τη χρήση μικροεργαλείων και είναι μια πολύ λεπτομερής, αλλά ταυτόχρονα απλή, ανώδυνη και ατραυματική διαδικασία. Η τεχνική αυτή δίνει οριστική λύση στο πρόβλημα της τριχόπτωσης με 100% φυσικό τρόπο. Σε αντίθεση με παλιότερες τεχνικές (όπως η τεχνική strip ή FUT, όπου απαιτούνταν η λήψη ολόκληρου κομματιού δέρματος και η συρραφή του τραύματος, με αποτέλεσμα τη δημιουργία μόνιμης, δύσμορφης ουλής στο πίσω μέρος του κεφαλιού), με την τεχνική FUE είναι δυνατή η λήψη χιλιάδων τριχοθυλακίων από τη δότρια χώρα χωρίς να δημιουργηθεί το παραμικρό σημάδι.

Ποιοι είναι οι υποψήφιοι που μπορούν να ωφεληθούν από τη νέα τεχνική;

Πρακτικά όλοι οι άντρες μετά την εφηβεία ανεξαρτήτως ηλικίας που πάσχουν από ανδρογενετική αλωπεκία οποιασδήποτε βαθμίδας μπορούν να βρουν μόνιμη λύση στο πρόβλημά τους. Σήμερα όλο και περισσότεροι άντρες επιλέγουν την Advanced FUE όπως ακριβώς εφαρμόζεται στο κέντρο μας, και μάλιστα αυτή η μέθοδος αποτελεί επιλογή πολλών επώνυμων Ελλήνων, αφού παρέχει τα καλύτερα και πιο φυσικά αποτελέσματα, χωρίς πόνο, σημάδια και ουλές. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...