Περισσότερα ακόμα εδώ

Μαθήματα Ζωης ( αυτά που λείπουν από το σχολείο)


Ξεκινώ κατευθείαν δίχως προλόγους επειδή το ενδιαφέρον βρίσκεται στο κυρίως θέμα:

Ο κανόνας του 80/20, η αλλιώς η αρχή του Pareto. Τι λεει αυτό: οτι 80% από την αμοιβή που θα πάρεις θα προκύψει από το 20% των
  • δραστηριοτήτων σου. Με άλλα λόγια: Πολλά από αυτά που κάνεις πιθανόν να μην είναι χρήσιμα και απαραίτητα όσο τα φαντάζεσαι πως είναι. Ετσι να μειώσεις τον χρόνο που σπαταλώς σε χίλια δυο ανούσια πράγματα.
  • Ο Νόμος του Πάρκινσον. Μπορείς να κάνεις πράγματα γρηγορότερα από όσο νομίζεις. Οσο πιο πολύ χρόνο δίνεις για να λύσεις ένα πρόβλημα, τόσο πιο περίπλοκο γίνεται αυτό. Ετσι να μάθεις να βρίσκεις λύσεις γρήγορα. Αντι μια βδομάδα πες πως θα έχω την λύση σε μια ώρα. Έτσι βάζεις το μυαλό να δουλέψει πιο γρήγορα και πιο αποδοτικά.
  • Βάλε τα πράγματα σε μια σειρά. Αντί να τα έχεις σκορπισμένα εδώ κι εκεί και ξεκινα από την αρχή. Με αυτόν τον τρόπο θα είσαι πιο συγκεντρωμένος δίχως να βρίσκεις δικαιολογίες για να αναβάλεις.
  • Δώσε για να πάρεις. Οχι το ανάποδο.Πρώτα να δώσεις ( χρήματα, χρόνο, αγάπη, ευκαιρίες κλπ) για να πάρεις κι εσυ ύστερα. Παίρνεις ο,τι δίνεις. Σπάνια θα πάρεις κάτι για το οποίο δεν έχεις δώσει τίποτα. 

http://www.dkaravasilis.gr/%CE%AC%CF%81%CE%B8%CF%81%CE%B1/page/21/?s&searchbtn=Go 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...