Περισσότερα ακόμα εδώ

Ο “Χάρος” βγήκε παγανιά κυκλοφορεί και οπλοφορεί


haros
Βλέποντας το γήπεδο μπάσκετ στο ελληνικό σήμερα η εικόνα είναι αποκαρδιωτική, εικόνα διάλυσης, ένα γήπεδο γυαλιά καρφιά υπήρχαν 36 σπασμένα καθίσματα από την μεριά του ΠΑΟ και 242 από την μεριά του Ολυμπιακού. Αυτά συμβαίνουν όταν αφήνουν ανεξέλεγκτους τους γνωστούς μπαχαλάκηδες των γηπέδων που το μόνο που δεν θέλουν είναι να παρακολουθήσουν ένα αγώνα μεταξύ των ομάδων των οποίων είναι δήθεν οπαδοί και με τίποτα φίλαθλοι.
του Κώστα Βουκελάτου

voukelatos
Μετά από τόσα επεισόδια μπροστά στα μάτια των αστυνομικών σήμερα έχουμε δύο συλλήψεις και τρία εντάλματα! Ένας ολόκληρος χαμός μεταξύ 1.800 οπαδών και έχουμε μόνο 2 συλλήψεις!

Στο γήπεδο βρίσκονταν 20 διμοιρίες των ΜΑΤ για 1.800 οπαδούς δηλαδή ένας προς δύο και έγιναν όλα μπάχαλο με μόλις δύο συλλήψεις!
Η αστυνομία έχει τρομερές ευθύνες για την τροπή των γεγονότων και γιαυτό τέθηκε σε διαθεσιμότητα ο αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. που φέρει τον βαθμό τους Ταξίαρχου και ήταν επικεφαλής με απόφαση του αρχηγείου. Παράλληλα έχει διαταχθεί και ένορκη διοικητική εξέταση σε βάρος 24 αξιωματικών.

Δεν φταίει φυσικά μόνο η αστυνομία την μεγαλύτερη ευθύνη φέρουν οι Ανώνυμες εταιρίες που διαχειρίζονται τις ομάδες, φυσικά γνώριζαν και γνωρίζουν την ποιότητα όσων μαζεύουν στα γήπεδα και θα έπρεπε από μόνες τους να μεριμνήσουν για την προστασία των φιλάθλων και του γηπέδου από τους οπαδούς που συντηρούν για τους δικούς τους σκοπούς.
Τι μέτρα έχει πάρει ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός για την συμπεριφορά των μπαχαλάκηδων που συντηρούν στους στρατούς τους;; Καμία φυσικά γιατί δεν ελέγχονται με τίποτα και από κανένα και δεν μπορούν να ελεγχτούν παρά μόνο για να πάρουν εντολή να διαλύσουν και να καταστρέψουν.
Είναι απορίας άξιο πώς τέτοια κακοποιά στοιχεία γνωστά στις αρχές και στις ομάδες συνεχίζουν να μπαίνουν στους αγωνιστικούς χώρους για να προκαλούν και να καταστρέφουν.
Ανάμεσα στους μπαχαλάκηδες τους Ελληνικού ήταν και ένας οπαδός του Ολυμπιακού με το ψευδώνυμο «Χάρος» ο οποίος είναι και αρθογράφος οπαδικής εφημερίδας για τον οποίο έχει βγει ένταλμα σύλληψης.
Ο οπαδός με το ψευδώνυμο «Χάρος» όπως αναφέρουν οι πληροφορίες από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς χώρους είναι από τα πρωτοκλασάτα στελέχη του Ολυμπιακού, και παρευρίσκεται, σύμφωνα με τους αξιωματικούς του αρμόδιου τμήματος, σε όλες τις συγκρούσεις της ομάδας. Σύμφωνα και πάλι με την Υποδιεύθυνση είχε συμμετοχή στην δολοφονία του Μιχάλη Φιλόπουλου τον Μάιο τους 2007 στο δολοφονικό ραντεβού των οπαδών στη Λ. Λαυρίου στην Παιανία.
Ο άνθρωπος αυτός λοιπόν με το ψευδώνυμο «Χάρος», βγήκε παγανιά προχθές στον αγωνιστικό χώρο του Ελληνικού κρατώντας μαχαίρι μπροστά στους αστυνομικούς και προκαλούσε για να συγκρουστεί με οπαδούς τους ΠΑΟ όπως έδειξε άλλωστε και η εικόνα της κρατικής τηλεόρασης.
Ο δεύτερος για τον οποίο έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης, είναι γνωστός οπαδός του Παναθηναϊκού από τα Βόρεια Προάστια και ορκισμένος εχθρός του «Χάρου». Ο συγκεκριμένος οπαδός έχει και αυτός συλληφθεί αρκετές φορές για επεισόδια σε αθλητικούς και μη χώρους, ενώ το 1999 ήταν από τους βασικούς μάρτυρες κατηγορίας φιλάθλων του Ολυμπιακού από τον Βόλο, που τον είχαν απαγάγει μετά από ντέρμπι αιωνίων από την Κηφισιά και τον εγκατέλειψαν στη Στυλίδα. Τον είχαν ξυλοφορτώσει και κάψει με αναπτήρες, τον είχαν ξεγυμνώσει, του είχαν κόψει τα μαλλιά και τον φωτογράφιζαν ως τρόπαιο, οι 7 κατηγορούμενοι φίλαθλοι του Ολυμπιακού είχαν καταδικαστεί τότε συνολικά σε 62,5 χρόνια φυλάκισης!
Δύο οπαδοί έχουν συλληφθεί μέχρι στιγμής με την βοήθεια εικόνων που έδειξε η κρατική τηλεόραση, ένας του Ολυμπιακού ομογενής από την Αλβανία που εντοπίστηκε να σπάει καθίσματα και να τα πατάει στους αστυνομικούς και ένας του Παναθηναϊκού ημεδαπός που εντοπίστηκε μέσα στον αγωνιστικό χώρο να προκαλεί φθορές και να συμμετέχει σε συμπλοκές.
Αυτή είναι η ποιότητα των οπαδών που συμμετέχουν σε όλα τα επεισόδια που βλέπουμε να εξελίσσονται και καταδικάζουμε χωρίς ποτέ να κάνει κάτι η πολιτεία για να τα αποτρέψει μια για πάντα.
Έπρεπε να δει η αστυνομία τις εικόνες από την ΕΡΤ για να αρχίσει τις συλλήψεις και να βγάλει εντάλματα σύλληψης μετά από 72 ώρες;
Δεν μπορούσαν να τους πιάσουν οι αστυνομικοί επ΄ αυτοφώρω την ώρα που δίπλα τους έσπαγαν καθίσματα έβγαζαν μαχαίρια και πέταγαν φωτοβολίδες; Γιατί φοβούνται;

Δεν μπορούσαν να πιάσουν τον οπαδό του ολυμπιακού που περνούσε δίπλα σε αστυνομικούς στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου κρατώντας μαχαίρι;
Φτάνουν δύο συλλήψεις για να καταπολεμηθεί αυτή η κατάντια στις αθλητικές διοργανώσεις;
Σας άρεσαν οι συνεντεύξεις τύπου Αγγελόπουλων και Γιαννακόπουλων στις οποίες ο ένας κατηγορούσε τον άλλο και κανένας τους οπαδούς των ομάδων τους για τα έκτροπα;
Τόσο δύσκολο είναι να υπάρξει βάση δεδομένων σε κάθε αγώνα με φωτογραφίες των κακοποιών οπαδών για να μην περνούν ούτε από έξω από τα γήπεδα;
Τα συμπεράσματα δικά σας για την ποιότητα των οπαδών που μαζεύονται στα γήπεδα και απομακρύνουν με τις πράξεις τους κάθε μέρα και περισσότερο τους φιλάθλους των ομάδων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...