Περισσότερα ακόμα εδώ

9+1 πράγματα που το γυμναστήριό σας δε θα σας πει ποτέ9+1 πράγματα που το γυμναστήριό σας δε θα σας πει ποτέ
Οι πρώτοι μήνες του χρόνου είναι η καλύτερη εποχή για εγγραφή σε ένα γυμναστήριο. Λίγο οι αποφάσεις για αλλαγές τη νέα χρονιά, λίγο οι προσφορές των γυμναστηρίων, αρκούν για να πείσουν τον καθένα ότι έφτασε η ώρα για πολύ...ιδρώτα. Ποια «μυστικά» όμως παραλείπουν να σας πουν τα γυμναστήρια;


1. Θα είναι θαύμα αν είστε εδώ μέχρι τον Απρίλη


Όσο και αν έχετε πείσει τον εαυτό σας, ότι αυτόν τον χρόνο θα ακολουθήσετε όλο το πρόγραμμα, το ποίο έχετε πληρώσει προκαταβολικά το γυμναστήριό σας, η αλήθεια είναι ότι μάλλον θα έχετε εγκαταλείψει πριν καν μπει ο Απρίλης. Η κίνηση αυτή είναι κάτι παραπάνω από αναμενόμενη από τα γυμναστήρια, τα οποία θα βρουν την ευκαιρία να «βγάλουν» νέες προσφορές, που σημαίνει νέα μέλη, λίγο πριν μπει το καλοκαίρι.


2. Η καθαριότητα είναι η μισή (μόνο) αρχοντιά


Περίπου το 80% των μεταδοτικών ασθενειών γίνεται με την άμεση ή έμμεση επαφή. Αυτό και μόνο το στοιχείο, θέτει τα γυμναστήρια σε νούμερο 1 σύμμαχο των μικροβίων. Ιδρώτας σε κλειστό χώρο, βαράκια και μηχανήματα που περνούν από τον έναν αθλούμενο στον άλλον, χωρίς καμία απολύμανση στο ενδιάμεσο, είναι ιδανικές συνθήκες για τη μετάδοση ιών και μικροβίων.3. Χτυπήσατε; Ωχ!


Αν και η άσκηση εγγυάται καλή υγεία, η αλήθεια είναι ότι τα γυμναστήρια είναι χώροι που μπορεί εύκολα κάποιος να τραυματιστεί. Από ένα απλό τράβηγμα στους μυς, μέχρι σπασίματα για τους πιο απρόσεκτους, που παραπατούν στην προσπάθειά τους να τρέξουν στο διάδρομο, τα γυμναστήρια οφείλουν να είναι προετοιμασμένα, αλλά δυστυχώς τα περισσότερα δε διαθέτουν εξειδικευμένο προσωπικό και απλά συνεχίζουν με την ελπίδα ότι δεν θα συμβεί κάτι.


4. Οι προπονητές μας είναι καλοί αλλά...


Έχετε ζητήσει ποτέ από το γυμναστήριό σας τα επίσημα έγγραφα, που βεβαιώνουν ότι οι γυμναστές που σας προπονούν είναι όντως εκπαιδευμένοι να το κάνουν; Η απάντηση είναι μάλλον όχι. Σε αυτό βασίζονται και τα μεγάλα κυρίως γυμναστήρια, που προσλαμβάνουν άτομα, τα οποία ενδεχομένως να μη διαθέτουν την εκπαίδευση που απαιτείται.5. Θέλετε να σταματήσετε; Ποτέ


Αν νομίζετε, ότι θα σας αφήσει το γυμναστήριό σας να εγκαταλείψετε την προπόνηση είστε γελασμένοι. Φυσικά, δεν είναι η σωματική σας υγεία που τους ενδιαφέρει, αλλά τα χρήματα που θα χάσουν από το κάθε μέλος. Ακριβώς επειδή πρόκειται για επιχειρήσεις, θα κάνουν τα πάντα για να σας δελεάσουν με νέες προσφορές και δώρα, στα οποία δύσκολα θα μπορέσετε να αντισταθείτε. Πριν γραφτείτε λοιπόν, κάντε μία ερώτηση για την πολιτική που ακολουθούν, σε περίπτωση που θέλετε να εγκαταλείψετε.


6. Σύμφωνα με το συμβόλαιο


Επειδή οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά, πριν υπογράψετε τη συμμετοχή σας στο γυμναστήριο και δεσμευτείτε εγγράφως, διαβάστε πολύ καλά τους όρους του συμβολαίου. Συνήθως, στα «ψιλά γράμματα» υπάρχουν λεπτομέρειες, που ποτέ δε θα είχατε φανταστεί. Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στους κανόνες που αναφέρουν για τις «χρηματικές ποινές» σε περίπτωση καθυστέρησης πληρωμής.7. Ο εξοπλισμός μας είναι …άριστος


Τα περισσότερα γυμναστήρια πλασάρουν τα καλύτερα και τελευταίας τεχνολογίας μηχανήματα, που μπορούν να σας κάνουν μυώδεις και υγιείς σε ανύποπτο χρόνο. Στη θεωρία είναι ωραίο αυτό, αλλά ρίξτε μια ματιά αν όντως ισχύει. Ακριβώς επειδή τα γυμναστήρια έχουν πολύ κόσμο, που χρησιμοποιεί τα ίδια μηχανήματα, αυτά ενδέχεται να χαλάσουν και να μην αντικατασταθούν. Αποτέλεσμα αυτού, είναι πολλές φορές να κινδυνεύετε να τραυματιστείτε σοβαρά. Σιγουρευτείτε, πριν χρησιμοποιήσετε κάποιο από αυτά και ζητήστε από τον ειδικά εκπαιδευμένο γυμναστή να σας δείξει πώς πρέπει να λειτουργεί το καθένα.


8. Τα πάντα είναι διαπραγματεύσιμα


Αν ψάχνετε να ανακαλύψετε το γυμναστήριο που σας ταιριάζει, καλό θα είναι να κάνετε μία έρευνα αγοράς στην αρχή. Επισκεφτείτε διάφορα γυμναστήρια της περιοχής σας, για να σιγουρευτείτε, ότι οι προσφορές που έχετε δει, αξίζουν τον κόπο. Κρατήστε μία λεπτομερή λίστα με τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του καθενός και έπειτα μιλήστε με τους υπεύθυνους για το «κάτι παραπάνω», που μπορούν να σας προσφέρουν.9. Προσέχετε τα προσωπικά σας αντικείμενα


Μπορεί να διαβάζετε τις πινακίδες στα αποδυτήρια και σε άλλους χώρους του γυμναστηρίου, που αναφέρουν ότι οφείλετε να προσέχετε τα προσωπικά σας αντικείμενα, αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα δείτε να είναι αναρτημένη η συνέχεια της πρότασης, η οποία αναφέρει ότι «το γυμναστήριο δε φέρει καμία ευθύνη σε περίπτωση κλοπής». Μάλλον και αυτό περιλαμβάνεται στα «ψιλά γράμματα» του συμβολαίου, που δε διαβάσατε.


10. Κάτι μηνύσεις που θα πέσουν…


Τα γυμναστήρια και μάλιστα τα μεγάλα club, που ανήκουν σε ομίλους, γνωρίζουν πως να καλύπτονται νομικά. Εξάλλου, πρόκειται για εταιρείες, συνήθως πολυεθνικές, οι οποίες δε θα χαρίσουν τίποτα σε κανέναν. Άρα είναι σχεδόν αδύνατο, να κερδίσετε το οτιδήποτε, εάν τους μηνύσετε, ακόμα και στην περίπτωση που έχετε απόλυτο δίκιο.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...