Περισσότερα ακόμα εδώ

Πλαστική μύτης: Η επέμβαση που επηρεάζει όσο καμιά άλλη το αισθητικό αποτέλεσμα του προσώπου μας!

Πλαστική μύτης
Η πλαστική μύτης είναι μια επέμβαση πολύ κοινή στις μέρες μας. Ο σκοπός της είναι να διορθώσει το σχήμα της μύτης. Η μύτη είναι το κύριο χαρακτηριστικό που καθορίζει την αισθητική του προσώπου, με αποτέλεσμα μια μικρή επέμβαση σε αυτήν να βελτιώνει αισθητά την ομορφιά του προσώπου.  Μια μύτη που παρουσιάζει δυσμορφία π.χ. λοξή, κυρτή, με έντονο εξόγκωμα (ύβος) στο πάνω μέρος χαλάει την αρμονία του προσώπου και είναι πηγή προβληματισμού ειδικά στο γυναικείο πρόσωπο.
Παρόλο που η πλαστική μύτης γνωρίζει άνθιση τα τελευταία
χρόνια, είναι μια επέμβαση με μεγάλη ιστορία σε βάθος χρόνου καθώς πρωτοεμφανίσθηκε στην Ινδία το 500 πχ. Ο Sushruta ένας Ινδός χειρούργος, ο οποίος θεωρείται και ο πατέρας της χειρουργικής, πραγματοποιούσε επεμβάσεις αποκατάστασης της μύτης μετά από ακρωτηριασμό για λόγους τιμωρίας.
Το έργο του πλαστικού χειρουργού στις επεμβάσεις στη μύτη είναι πολυσύνθετο και δύσκολο. Πρέπει να συμβιβαστούν οι απαιτήσεις του ασθενούς με τη δομή του προσώπου του έτσι ώστε το αποτέλεσμα να είναι φυσικό. Άλλωστε είναι εμφανείς οι αποτυχημένες προσπάθειες διάφορων προσώπων που κατέληξαν με μια μύτη που δεν ταιριάζει με την κατατομή τους και τη γενική αρμονία του προσώπου τους. Ο ρόλος του πλαστικού χειρουργού είναι να λάβει υπ’ όψη του τα χαρακτηριστικά του προσώπου του ασθενούς και να τον πείσει για την ορθότητα των χειρισμών του, αντιμετωπίζοντας με ξεχωριστό τρόπο την κάθε περίπτωση.
Παράγοντες που επηρεάζουν το αποτέλεσμα της πλαστικής μύτης είναι η ηλικία του ασθενούς, το δέρμα που επικαλύπτει τη μύτη, τα χόνδρινα μέρη της και κυρίως η ανατομική κατάσταση του ρινικού διαφράγματος. Εφόσον έχει αναλάβει ένας έμπειρος και ικανός πλαστικός χειρουργός την πλαστική μύτης το αποτέλεσμα είναι επιτυχημένο κατά 90% περίπου.

1 σχόλιο:

  1. Η μύτη επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό τη συνολική εμφάνιση γιατι βρίσκεται στο κέντρο του προσώπου και καθορίζει τις αισθητικές αναλογίες του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...