Περισσότερα ακόμα εδώ

Γιατροί, λογιστές, μηχανικοί, θα χάσουν περιουσίες από ένα λάθος γιατί είναι ανασφάλιστοι

Γιατροί, λογιστές, μηχανικοί, θα χάσουν περιουσίες  από ένα λάθος γιατί είναι ανασφάλιστοιΑνασφάλιστοι είναι γιατροί, δικηγόροι, μηχανικοί και λογιστές από τον κίνδυνο της επαγγελματικής αστικής ευθύνης όπως προκύπτει από τα στοιχεία που επεξεργάστηκαν η Υπηρεσία Στατιστικής της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών και η Επιτροπή Αστικής Ευθύνης, Επαγγελματικών Ευθυνών & Νομικής Προστασίας με πρόεδρο τον Giuseppe Zorgno.

Την ίδια ώρα που η πίττα της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς μειώνεται και όλες οι περισσότερες εταιρείες πέφτουν σαν τις μύγες στο μέλι στο κλάδο αυτοκινήτου, εκατοντάδες χιλιάδες επαγγελματίες παραμένουν ανασφάλιστοι και κινδυνεύουν από ένα λάθος τους πάνω στην εργασία τους,  να χάσουν την περιουσία τους.
Σε ένα σύνολο 22.704 συμβολαίων που αφορούν στην επαγγελματική αστική ευθύνη μόλις 12.847 είναι οι ασφαλισμένοι γιατροί, 7.446 οι ασφαλισμένοι διαμεσολαβούντες,  76 οι αρχιτέκτονες και γενικώς οι μηχανικοί,  297 οι δικηγόροι,  160 οι λογιστές και  1.878 τα διάφορα άλλα επαγγέλματα.
Είναι προφανές ότι ο αριθμός των συμβολαίων είναι ελάχιστος σε σύγκριση με τον πληθυσμό των εν δυνάμει ασφαλισμένων. Μόνο οι μηχανικοί μέλη του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος είναι πάνω 95.000, οι  λογιστές ανέρχονται σε δεκάδες χιλιάδες, ενώ μόνο στην Αθήνα οι δικηγόροι ξεπερνούν τις 21.000.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...