Περισσότερα ακόμα εδώ

Είσαι επιχειρηματίας ή έχεις επιχειρηματική ιδέα και ψάχνεις κεφάλαια; Ιδού η πηγή!!!

Είσαι επιχειρηματίας ή έχεις επιχειρηματική ιδέα και ψάχνεις κεφάλαια; Ιδού η πηγή!!!Πολλοί επιχειρηματίες έχουν λαμπρές ιδέες αλλά δεν έχουν τα απαραίτητα κεφάλαια να τις αναπτύξουν. Κάποιοι άλλοι ενώ ξεκίνησαν και έστησαν την επιχείρησή τους, διαπίστωσαν ότι οι ασφυκτικές συνθήκες ρευστότητας που επικρατούν στην αγορά δεν τους επιτρέπουν να αναπτυχθούν, περαιτέρω ενώ διαθέτουν ποιοτικό προϊόν και τεχνογνωσία. Υπάρχει τρόπος για να αντλήσουν κεφάλαια χωρίς να δανειστούν από τις τράπεζες και χωρίς να υποθηκεύουν την περιουσία τους;
Σίγουρα όχι για όλους. Αλλά για κάποιους που διαθέτουν τα παραπάνω χαρακτηριστικά, αλλά και αυτά που θα διαβάσετε στη συνέχεια, με λίγο ψάξιμο και με λίγη τύχη, υπάρχει δυνατότητα να εξασφαλίσουν τα απαραίτητα κεφάλαια για να κάνουν το όνειρό τους πραγματικότητα. Αρκεί να είναι διατεθειμένοι να παραχωρήσουν ένα ποσοστό από την επιχείρησή τους και αν πετύχουν τους στόχους που θα τεθούν, αν θελήσουν, να το πάρουν πίσω στη συνέχεια. Με ποιο τρόπο;
Ενας από τους τρόπους εξασφάλισης κεφαλαίων είναι και η συμμετοχή κάποιου Venture Capital στην επιχείρησή σας.

Τι είναι το Venture Capital
Επενδύει Μεσο-μακροπρόθεσμα με συμμετοχή στα ίδια κεφάλαια νέων ή ταχέως αναπτυσσόμενων μη εισηγμένων επιχειρήσεων
Εναλλακτικά, μπορούμε να ορίσουμε το Venture Capital ως έναν τρόπο χρηματοδότησης της ίδρυσης, ανάπτυξης ή εξαγοράς μιας εταιρείας, βάσει του οποίου ο επενδυτής αποκτά τμήμα του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας ως αντάλλαγμα για την παροχή χρηματοδότησης.
Το venture capital στηρίζει τις ανάγκες δυναμικών και γρήγορα αναπτυσσόμενων εταιρειών που χρειάζονται ίδια κεφάλαια για να χρηματοδοτήσουν την ανάπτυξή τους, δημιουργώντας μια ισχυρή κεφαλαιακή βάση για τη μελλοντική ανάπτυξη της επιχείρησης. Παράλληλα έχουν τη δυνατότητα να καλύψουν τις μελλοντικές ανάγκες χρηματοδότησης και σε συνεργασία και με άλλους επενδυτές, εφόσον αυτό απαιτείται για την περαιτέρω ανάπτυξη.
Οι εταιρείες επιχειρηματικών κεφαλαίων γίνονται συνέταιροι στην επιχείρηση, αφού μοιράζονται τόσο τους κινδύνους όσο και τις επιτυχίες. Οι εταιρείες επιχειρηματικών κεφαλαίων παρέχουν συμβουλές σε θέματα στρατηγικής, οργάνωσης και χρηματοοικονομικής διοίκησης των επιχειρήσεων με βάση την εμπειρία που διαθέτουν από ομοειδείς επιχειρήσεις.
Οι εταιρείες επιχειρηματικών κεφαλαίων έχουν εκτεταμένα δίκτυα επαφών σε διάφορους κλάδους, γεγονός ιδιαίτερα χρήσιμο για μια επιχείρηση σε θέματα προσέλκυσης πελατών, πρόσληψης στελεχών, καθώς και αναζήτησης στρατηγικών συμμάχων και επενδυτών.
   Η συμμετοχή μιας εταιρείας επιχειρηματικών κεφαλαίων προσδίδει κύρος σε μια επιχείρηση και διευκολύνει την πρόσβαση σε παραδοσιακές μορφές χρηματοδότησης όπως π.χ. στον τραπεζικό δανεισμό.

Πότε και πως επενδύει το Venture Capital

H κεφαλαιακή ενίσχυση μιας εταιρείας είναι δυνατή τόσο σε αρχικό στάδιο (σποράς ή εκκίνησης) όσο και σε μεταγενέστερο (ανάπτυξης ή εξαγοράς). Οι αποδόσεις στις οποίες αποβλέπουν οι εταιρείες venture capital είναι ανάλογες του επιχειρηματικού κινδύνου που αναλαμβάνουν. Επιπλέον, το venture capital χρησιμοποιείται συχνά και στην περίπτωση μεταβίβασης της εταιρικής ιδιοκτησίας είτε σε μετόχους μειοψηφίας είτε σε ομάδες στελεχών των εταιρειών (management buy-outs), προσφέροντας την απαιτούμενη χρηματοδότηση για την επίτευξη των επιχειρηματικών τους στόχων.

Η χρηματοδότηση venture capital πραγματοποιείται συνήθως μέσω αύξησης μετοχικού κεφαλαίου, κατά την οποία δε συμμετέχουν οι υφιστάμενοι μέτοχοι προκειμένου να συμμετάσχει η εταιρεία επιχειρηματικών κεφαλαίων. Οι εταιρείες venture capital χρησιμοποιούν και διάφορα άλλα εργαλεία για να πραγματοποιήσουν τις επενδύσεις τους, όπως προνομιούχες μετοχές ή μετατρέψιμα ομολογιακά δάνεια. Ως επί το πλείστον, ο κύριος μέτοχος εξακολουθεί να διατηρεί τον έλεγχο της εταιρείας του μετά την επένδυση της εταιρείας venture capital.

Η χρηματοδότηση μέσω του θεσμού του venture capital έχει οδηγήσει σε εντυπωσιακή ανάπτυξη πολλές από τις επιχειρήσεις που την αξιοποίησαν. Τέτοιες περιπτώσεις στην Ελλάδα αποτελούν οι εταιρείες Goody's, Γερμανός και Chipita, ενώ στο εξωτερικό γνωστά παραδείγματα εταιρειών που χρηματοδοτήθηκαν με venture capital είναι οι Microsoft, Amazon.com και Yahoo! Το venture capital αναπτύσσεται με υψηλούς ρυθμούς παγκοσμίως ενώ, σύμφωνα με αποτελέσματα ερευνών, οι εταιρείες που χρησιμοποιούν αυτή τη μορφή χρηματοδότησης αναπτύσσονται ταχύτερα από τους ανταγωνιστές τους.

Σε πολλά Venture Capitals συμμετέχει το TANEO

Το Ταμείο Ανάπτυξης Νέας Οικονομίας είναι η πρώτη και μόνη εταιρεία στο χώρο της ανταγωνιστικής ανάπτυξης ταμείων επιχειρηματικού κινδύνου με προσανατολισμό τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Επιλέγουμε δυναμικούς και έμπειρους συνεργάτες που πιστεύουν στη δυναμική της επιχειρηματικότητας. Συνδράμουμε στην αποτίμηση φιλοδοξιών και αναδεικνύουμε κρυφές αξίες. Διαθέτουμε κεφάλαια για να επιταχύνουμε την ανάπτυξη των εταιριών. Συμβάλλουμε στη διαχείριση των επιχειρήσεων παρέχοντας όλη την εμπειρία και τη γνώση μας.

Δημιουργούμε νέα επιχειρηματικά κεφάλαια με τη συνεργασία ιδιωτών επενδυτών και πιστωτικών ιδρυμάτων για να ενισχύσουμε οικογενειακές επιχειρήσεις και φιλόδοξα εγχειρήματα. Θεμελιώνουμε τη νέα εταιρική διακυβέρνηση στις ελληνικές επιχειρήσεις.

Στηρίζουμε το έργο μας στις συνέργιες και ενθαρρύνουμε την τόλμη, τη γνώση και την δημιουργική επικοινωνία. Με αντίληψη ισοτιμίας συντονίζουμε όλους τους συνεργάτες μας στην κατεύθυνση της παραγωγής αξίας και στη δυναμική της επιχειρηματικότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...