Περισσότερα ακόμα εδώ

ο εκλογικός νόμος ερμηνεύει ένα προδήλως έγκυρο ψηφοδέλτιο ως άκυρο,

Πάμε τώρα να δούμε 

το λευκό και το άκυρο.



Το άκυρο είναι επίσης σαν μια αποχή. Αν και πέφτει στην κάλπη εξαιρείται από το τελικό αποτέλεσμα, καθώς ο εκλογικός νόμος προβλέπει ότι το αποτέλεσμα αφορά ΜΟΝΟ τα έγκυρα ψηφοδέλτια.

Την ίδια τύχη με τον απέχοντα και τον ακύρως ψηφίσαντα έχει και ο επιλέξας το λευκό. Αν και το ΑΕΔ (Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο) είχε κρίνει τα λευκά ως έγκυρα, ήρθε στην πορεία νέος και σαφής εκλογικός νόμος ο οποίος συμπεριέλαβε και τα λευκά στα άκυρα. Άρα και τα λευκά επιτελούν τον ίδιο ακριβώς ρόλο με τα άκυρα και τους απέχοντες.
Και τώρα ας περάσουμε στην ουσία του εκλογικού νόμου. Πρόκειται προφανώς, για νόμο-μεταπράττη της λαϊκής βούλησης που είναι γεμάτος από λογικά σφάλματα. Τα σφάλματα αυτά σε οποιονδήποτε δημοκράτη πολίτη φαίνονται αδιανόητα ή/και παράλογα και ίσως όντως να είναι.
Πέραν του γεγονότος ότι ο εκλογικός νόμος ερμηνεύει ένα προδήλως έγκυρο ψηφοδέλτιο ως άκυρο, με αυτή την αριθμητική αφαίρεση προβαίνει και σε μια σειρά άλλων αυθαιρεσιών.

(παρεμπιπτόντως, αν θέλετε να αρθρώνετε στοχευμένο αντίλογο κι όχι άναρθρες κραυγές, τότε θα έπρεπε να αρχίσετε να αναρρωτιέστε για ποιο λόγο ο νομοθέτης σας παρέχει ένα ψηφοδέλτιο ισοδύναμο με το άκυρο. Δηλαδή, είναι λογικό ο νομοθέτης να παρέχει στον εκλογέα την επιλογή του  λευκού και στην πορεία να την εξισώνει με το άκυρο? Αυτό δεν συνιστά εξαπάτηση του εκλογέα, που θεωρεί ότι του χορηγήθηκε μια μέθοδος αποδοκιμασίας του συνολικού πολιτικού συστήματος και στην πορεία η ψήφος του αυτή μεταφράστηκε-μεταπρατήθηκε ώστε να μην ληφθεί τελικώς υπόψη? Και περαιτέρω, είναι συνταγματικά επιτρεπτή αυτή η εξαπάτηση?)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...