Περισσότερα ακόμα εδώ

Βαγγέλης Ζάχαρης: Ένας ξεχωριστός συμπολίτης μας που αξίζει την ψήφο μας.

Ένας άνθρωπος που ξεχωρίζει για τις ιδέες του, οι οποίες είναι ομολογουμένως πρωτοποριακές, ο Βαγγέλης Ζάχαρης υποψήφιος με τον Γιάννη Κασσαβό μίλησε στο acharnesbeast.gr, όπως άλλωστε συνηθίζει με προτάσεις επί της ουσίας για την επίλυση των προβλημάτων και την αναβάθμιση του δήμου και της καθημερινότητας των δημοτών.
Γιατί λοιπόν υποψήφιος με τον κ. Κασσαβό;

Με τον Γιάννη Κασσαβό μας συνδέει μία παιδική φιλία, γνωριζόμαστε από τα σχολικά μας χρόνια. Είναι ο άνθρωπος που πάντα βάζει στόχους και μέχρι τώρα τους καταφέρνει. Ήμουν δίπλα του στις περισσότερες εκλογικές αναμετρήσεις. Ο λόγος είναι ότι πιστεύω πως η ομαδικότητα και η συνεργασία αξιόλογων ανθρώπων είναι το κλειδί που θα κάνει το Δήμο μας κυριολεκτικά να εκτοξευτεί. Πιστεύω πολύ στη συνεργασία με ένα κοινό στόχο. Ο δήμος Αχαρνών έχει τη δυνατότητα να αποτελέσει πρότυπο και να αποδείξουμε ότι ένας τεράστιος δήμος σε έκταση με ανθρώπους σε κάθε περιοχή με διαφορετικά προβλήματα μπορεί να ενωθεί και να έχει “μια φωνή”.
Κύριε Ζάχαρη, ανήκετε στη γενιά εκείνη των ανθρώπων οι οποίοι απογοήτευσαν το κοινό αίσθημα. Τι έχετε να πείτε για αυτό; Ποια η διαφοροποίησή σας;
Ανήκω στη γενιά που θεωρώ ότι φέρει ευθύνες για τη σημερινή πολιτική κατάσταση της χώρας αλλά και του δήμου. Η συμμετοχή μου στα κοινά είναι και ο λόγος που με κάνει δυνατό γιατί αναλαμβάνω τις ευθύνες που μου αναλογούν. Οι γνώσεις μου θα είναι χρήσιμες και ο ρόλος μου στα τοπικά τεκταινόμενα δίκαιος, με μία ουσιαστική παρουσία αιτιολογώnτας τις αποφάσεις μου αρνητικές ή θετικές προς όλο το Δημοτικό Συμβούλιο.
Ποιο είναι εκείνο το σημαντικότερο που θα προσπαθήσετε να δρομολογήσετε σε περίπτωση εκλογής σας;
Θεωρώ ότι στην δύσκολη εποχή που διανύουμε αυτό στο οποίο πρέπει να δοθεί προτεραιότητα είναι η δημιουργία ενός δημοτικού ταμείου το οποίο θα αφορά στην κοινωνική μέριμνα, θα απευθύνεται σε ανθρώπους που χρειάζονται βοήθεια χωρίς να υποβάλλονται σε ψυχοφθόρες διαδικασίες απόδειξης της δύσκολης κατάστασης στην οποία βρίσκονται. Ένα ταμείο με απλοποιημένες διαδικασίες για τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, χωρίς να προσβάλουμε κανέναν και χωρίς να παίζουμε με τον πόνο των ανθρώπων.
Είστε ενεργό μέλος της κοινωνίας των Αχαρνών, παρόν σε αρκετά Δημοτικά Συμβούλια. Υπήρξε κάτι το οποίο σας ενόχλησε στον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζονται τα θέματα;
Αυτό το οποίο με ενοχλεί αλλά και με στεναχωρεί είναι η διακωμώδηση σοβαρών θεμάτων όπως επίσης και η ανάλογη σοβαρότητα με την οποία θα πρέπει να προσεγγίζονται ζητήματα όπως είναια αυτά που αφορούν στην παιδεία, τον πολιτισμό και την εγκληματικοτητα. Θεωρώ ότι οι αποφάσεις σε πολλά ζητήματα δεν είναι αντιπροσωπευτικές του συνόλου των πολιτών γιατί πλεόν οι αποφάσεις παίρνονται από την περιφέρεια και από τον ευρύτερο κρατικό μηαχανισμό. Αυτό που θα ήθελα εγώ είναι π.χ. η κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση. Να υπάρξουν προτάσεις από όλες τις παρατάξεις, κοινή συζήτηση, κοινά αποτελέσματα προς όφελος των δημοτών.
Ποια εντοπίζετε ως τα σημαντικότερα προβλήματα του δήμου μας και ποιες λύσεις προτείνετε;
Τα προβλήματα είναι πάρα πολλά, ωστόσο η σωστή αντιμετώπιση μπορεί να ανακουφίσει σε επαρκές επίπεδο από αυτά. Αρχικά η ανεργία βρίσκεται σε πολύ υψηλά επίπεδα στο δήμο μας. Άμεσα προχωράμε στην ίδρυση ενός γραφείου που θα βοηθάει του νέους της πόλης μας στο να δημιουργήσουν τη δική τους επιχείρηση σε παραγωγικούς τομείς, γεωργία, ανθοκομία, κτηνοτροφία με τη στήριξη του Δήμου. Να συντάσσει βιογραφικά και να αποστέλλονται σε εταιρείες και ταυτόχρονα να παρακολουθεί το θέμα. Τέλος θα ανοίξει δίοδο επικοινωνίας και συνεργασίας με επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο δήμο μας. Υπάρχει επίσης η δυνατότητα δημιουργίας δραστηριοτήτων μέσω ΣΔΙΤ (Συνδιαχείρηση Δημοσίου και Ιδιωτικού τομέα) όπου μπορεί ένας επενδυτής να δημιουργήσει προοπτικές απασχόλησης με έσοδα για το Δήμο και νέες θέσεις εργασίας.
Ένα άλλο πρόβλημα είναι η έλλειψη δημόσιων χώρων αναψυχής οι οποίοι μπορούν να δημιουργηθούν περιφερειακά των Αχαρνών σε εκτάσεις του δήμου με αθλητικά γήπεδα και άλλες δραστηριότητες που θα αποτελέσουν πόλο έλξης πολλών δημοτών.
Η τραγική κατάσταση του οδικού μας δικτύου. Είναι υποχρέωση της εκάστοτε δημοτικής αρχής προς όλους τους δημότες να συντηρεί το οδικό δίκτυο για να υπάρχει ασφάλεια τόσο για τον οδηγό όσο και για τους πεζούς. Δεν υπάρχουν χώροι parking, πράγμα το οποίο δεν δίνει την κατάλληλη ώθηση να αυξηθεί η αγοραστική κίνηση στα καταστήματα του κέντρου.
Τι σκέπτεστε για το Αρχαίο Θέατρο Αχαρνών; Πώς θα μπορούσε να αξιοποιηθεί άμεσα;
Υπάρχουν οι δυνατότητες να γίνει άμεσα η ανάδειξη του αρχαίου θεάτρου των Αχαρνών. Εάν είχαν γίνει οι ενέργειες να προωθήσουμε στην Ευρωπαϊκή Κοινότητα το δήμο Αχαρνών ως Δήμο Παγκόσμιας κληρονομιάς θα σήμαινε ότι θα δρομολογούνταν άμεσα οι απαλλοτριώσεις των γύρω χώρων κοντά στο Αρχαίο Θέατρο. Θα μπορούσαμε να ζητήσουμε την Ίδρυση Πανεπιστημίου Τέχνης και Πολιτισμού. Έτσι θα μπορούσαμε ευκολότερα να αποσπάσουμε ευρωπαϊκά κονδύλια και να αναδεικνύαμε με τον καλύτερο τρόπο την ιστορικότητα του τόπου μας για να αποτελούν οι Αχαρνές πόλο έλξης για όλη την Ευρώπη.
Ποιες άλλες προτάσεις έχετε για το δήμο;
Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας: Υπάρχουν τρόποι και λύσεις πάνω στο ενεργειακό πρόβλημα και υπάρχει τόσο η δυνατότητα όσο και η γνώση να γίνουμε ο πρώτος δήμος στην Ευρώπη που εξοικονομεί ενέργεια από ΑΠΕ. Μειώνεται έτσι το κόστος του ρεύματος και δίνονται τα χρήματα αυτά στην ανάπλαση της πόλης μας.
Ανακύκλωση: Ξεκινώντας απ’ τα σχολεία, με την κατάλληλη ενημέρωση προς τα παιδιά και αργότερα στους γονείς ότι μπορούν από την ανακύκλωση να δημιουργηθούν οικονομικοί πόροι ώστε να υπάρξει αυτονομία σε κάθε σχολείο χωρίς βέβαια να σημαίνει αυτό ότι το Κράτος δεν θα πρέπει να είναι αρωγός για τα σχολεία. Στην παιδεία εκπτώσεις δεν χωρούν πλέον.
Ίδρυση θεματικού πάρκου με θέματα όπως ενδεικτικά σας αναφέρω, νέες τεχνολογίες, ζώα, αρωματικά φυτά, παλιά και νέα επαγγέλματα. Μέσα απ’ αυτό το θεματικό πάρκο που θα απευθυνέται σε όλες τις ηλικιακές ομάδες θα μπορούν οι δημότες να έρθουν σε επαφή με το παρελθόν, το μέλλον για να βελτιώσουν το παρόν της πόλης μας.
Δημιουργία πίστας ποδηλασίας και μοτοκρός. Υπάρχουν δημοτικές εκτάσεις με φυσική ομορφιά, όπου μπορούν να κατασκευαστούν αυτοί οι χώροι χωρίς καμία ανθρώπινη παρέμβαση στο φυσικό περιβάλλον.
Τι εύχεστε για το δήμο Αχαρνών;
Εύχομαι λοιπόν ο τόπος μας αυτή τη φορά να αναδείξει απ’ όλες τις παρατάξεις ανθρώπους με όραμα, δικαιοσύνη και αγωνία για το κοινό καλό και όχι ανθρώπους που η συμμετοχή τους στα κοινά ήταν η εξασφάλιση της προσωπικής τους φιλοδοξίας. Μακάρι να μπορέσει να γίνει πράξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...