Περισσότερα ακόμα εδώ

Δείτε γιατί πρέπει να πίνουμε γάλα αντί για νερό μετά τη γυμναστική!


Το γάλα μετά από την γυμναστική ξεδιψάει καλύτερα από το νερό ή από κάποιο αθλητικό ρόφημα!


 Αυτό είναι το αποτέλεσμα στο οποίο κατέληξε μια έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε παιδιά ηλικίας 8 έως 10 ετών.

 Όπως υποστηρίζουν Καναδοί ερευνητές η ενυδάτωση στη διάρκεια και μετά την προπόνηση είναι πολύ σημαντική. Το γάλα είναι καλύτερο από το νερό ή τα αθλητικά ροφήματα, επειδή αποτελεί πηγή καλής ποιότητας πρωτεϊνών, υδατανθράκων, ασβεστίου και ηλεκτρολυτών αναφέρει η μελέτη.

 Τα παιδιά τα οποία γυμνάζονταν σε έναν θερμικό θάλαμο, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το γάλα τα ενυδάτωνε καλύτερα απ’ ό,τι τα αθλητικά ροφήματα ή το νερό. Οι πρωτεϊνες είναι απαραίτητες για την μυϊκή και την εν γένει σωματική ανάπτυξη των παιδιών και ούτε το νερό, ούτε τα αθλητικά ροφήματα τις περιέχουν. Το γάλα επίσης αντικαθιστά το αλάτι που χάνεται με την εφίδρωση και βοηθεί τον οργανισμό να κατακρατά καλύτερα το νερό.

 Μικροί και μεγάλοι συνήθως δεν ενυδατώνονται καλά όταν γυμνάζονται, με συνέπεια να έχουν ένα "μειονέκτημα ενυδάτωσης" το οποίο υπονομεύει τις επιδόσεις τους.

 Στην πραγματικότητα, για κάθε 1% αφυδάτωση που έχει κανείς, μειώνονται κατά 15% οι επιδόσεις του στην γυμναστική, ενώ ταυτοχρόνως αυξάνονται οι καρδιακοί παλμοί και η σωματική θερμοκρασία του, και μειώνεται η αντοχή του.

 Το πιο σημαντικό, όμως, είναι πως η αφυδάτωση αυξάνει τον κίνδυνο εκδηλώσεως προβλημάτων, όπως η θερμοπληξία.
 radar.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...