Περισσότερα ακόμα εδώ

Τι πρέπει να κάνετε εάν τρακάρετε με ανασφάλιστο όχημα?






Τον τελευταίο καιρό με δεδομένη την οικονομική κρίση εκατοντάδες οδηγοί Ι.Χ. δεν έχουν να πληρώσουν την ασφάλιση των αυτοκινήτων τους με αποτέλεσμα στους δρόμους της χώρας να κυκλοφορούν πάρα πολλά ανασφάλιστα οχήματα.


ΠΟΙΟΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ;
Το Επικουρικό Κεφάλαιο είναι η λύση για όποιον ενεπλάκη σε ατύχημα με ευθύνη του ανασφάλιστου οχήματος, καθώς αποζημιώνει τον παθόντα και ύστερα στρέφεται δικαστικά εναντίον του κατόχου του παρανομούντος διτρόχου ή τετρατρόχου. Καλύπτει δηλαδή την αστική ευθύνη έναντι τρίτων, η οποία περιέχει υλικές ζημιές και σωματικές βλάβες. Αυτό που δεν αποζημιώνει είναι οι πρόσθετες καλύψεις πέραν του συμφωνημένου «βασικού πακέτου», όπως ασφάλεια κλοπής ή πυρός για παράδειγμα.

Η ΚΑΛΥΨΗ
Μπορείτε να συμπεριλάβετε στο δικό σας ασφαλιστήριο συμβόλαιο την κάλυψη «ζημιές από ανασφάλιστο όχημα» με πρόσθετο κόστος μόλις μερικά ευρώ, καθώς πολλές εταιρείες τη συμπεριλαμβάνουν από το βασικό κιόλας πακέτο παροχών τους. Για να ξεμπερδέψετε από τέτοιου είδους «σενάρια» κοιτάξτε την ανάλυση του ασφαλιστικού σας συμβολαίου, που τη λαμβάνετε κάθε φορά που το ανανεώνετε. Αν δε γράφει «ζημιές από ανασφάλιστο όχημα» - απλά τηλεφωνήστε στον ασφαλιστή σας για να το συμπεριλάβει στην επόμενη ανανέωση.

  
Τι πρέπει να κάνετε όμως στην περίπτωση που τρακάρετε με ένα τέτοιο όχημα;
Όπως λένε ασφαλιστές, σε περίπτωση που σας συμβεί κάτι τέτοιο, δεν πρέπει να ανταλλάξετε
μόνο τα στοιχεία σας με τον άλλο οδηγό, ακόμη και αν παραδεχτεί ότι φταίει.
Γι’ αυτό πρέπει να γνωρίζετε ότι στην περίπτωση που έχει λήξει η ασφάλισή του για διάστημα μεγαλύτερο του ενός μήνα, υποχρεούστε να καλέσετε την Τροχαία ώστε να καταγραφεί το περιστατικό. Σε περίπτωση που δεν το κάνετε, η ασφαλιστική εταιρεία σας η, το Επικουρικό Κεφάλαιο δεν θα σας καλύψει τη ζημιά.


Και να θυμάστε ότι σε περίπτωση που τρακάρετε με ανασφάλιστο, πρέπει το συμβόλαιό σας να γράφει ως παροχή: ζημιά από ανασφάλιστο οδηγό για να σας αποζημιώσει η εταιρεία σας, η οποία στη συνέχεια θα στραφεί κατά του παραβάτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...