Περισσότερα ακόμα εδώ

Απαλλαγείτε από το στρες: 5+1 συμβουλές για καλύτερη ζωή!


photographer: dmap
Απαλλαγείτε από το στρες που καταδυναστεύει την καθημερινότητά σας και ζήστε μια καλύτερη ζωή!

Το στρες μπορεί βέβαια να έχει δυο όψεις: λίγο στρες μας κρατάει σε εγρήγορση και μας βοηθά να τελειώνουμε τις δουλειές μας γρήγορα και να οργανωθούμε, ώστε να κάνουμε αυτό που πρέπει.
Όταν, όμως, αφήσουμε το στρες να μας κυριεύσει, τότε το μόνο που καταφέρνουμε είναι να κάνουμε την καθημερινότητά μας δύσκολη και το σώμα μας ν’ αρρωστήσει.

Ακολουθήστε μερικές απλές, καθημερινές συνήθειες που μας βοηθούν να απαλλαγούμε από το στρες και να ζούμε, τελικά, καλύτερα:..
1. Κοιμηθείτε καλά
Ο καλός ύπνος -και σε διάρκεια και σε ποιότητα- είναι βασικός παράγοντας για την καταπολέμηση του στρες και την καλή υγεία. Αν έχετε πρόβλημα ύπνου, δοκιμάστε τις παρακάτω συμβουλές:
-Πηγαίνετε στο κρεβάτι νωρίτερα και σηκωθείτε νωρίτερα το πρωί.
-Πιείτε ένα χαλαρωτικό ρόφημα (π.χ. χαμομήλι) λίγο πριν πάτε για ύπνο.
-Αποφύγετε τελείως την καφεΐνη από το απόγευμα και μετά.
-Κρατήστε το υπνοδωμάτιό σας σκοτεινό και δροσερό. Μόλις ξυπνήσετε το πρωί, σηκωθείτε αμέσως και ανοίξτε το παράθυρο να μπει το φως του ήλιου.

2. Πάρτε βαθιά ανάσα
Το να μάθετε να αναπνέετε βαθιά και να επιβραδύνετε την αναπνοή σας, είναι ένας κλασικός τρόπος να απαλλαγείτε από το στρες, όταν νιώθετε να σας καταβάλλει.Αφιερώστε ένα 10λεπτο την ημέρα στην παρακάτω «άσκηση»: καθίστε κάπου αναπαυτικά, προσπαθήστε να «αδειάσετε» το μυαλό σας από σκέψεις και επικεντρωθείτε στην αναπνοή σας. Εισπνεύστε αργά από τα ρουθούνια φουσκώνοντας την κοιλιά σας, ενώ το στήθος να κινείται λιγότερο. Βγάλτε τον αέρα πολύ αργά από το στόμα. Επαναλάβετε 4-5 φορές.

3. Ασκηθείτε
Βάλτε την άσκηση στη ζωή σας και θα δείτε τρομερή βελτίωση ως προς την καταπολέμηση του στρες. Η σωματική άσκηση αυξάνει τα επίπεδα σεροτονίνης -η οποία είναι γνωστή ως «ορμόνη της ευτυχίας»- και μας βοηθά να απαλλαγούμε από το στρες. Ξεκινήστε κάποιο σπορ, γραφτείτε στο γυμναστήριο, κολυμπήστε, περπατήστε, βρείτε εν ολίγοις τι σας ταιριάζει και σηκωθείτε από τον καναπέ!

4. Απολαύστε ένα μασάζ
Απαλλαγείτε από το καθημερινό στρες με ένα σούπερ χαλαρωτικό μασάζ. Κάντε ένα δώρο στον εαυτό σας προσφέροντάς του ένα επαγγελματικό μασάζ ή προμηθευτείτε από το φαρμακείο αιθέρια έλαια πορτοκαλιού και λεβάντας και βάλετε το ταίρι σας να κάνει τη δουλειά!

5. Κλείστε τα!
Αργά το βράδυ που έχετε επιστρέψει στο σπίτι σας μετά από μια δύσκολη μέρα, είναι η ώρα που ανήκει στον εαυτό σας. Η ενημέρωση και η επικοινωνία με τον έξω κόσμο μπορεί να περιμένει. Κλείστε τηλεόραση, υπολογιστή, κινητό και απολαύστε ένα χαλαρωτικό αφρόλουτρο.

Και μια ακόμα συμβουλή «παντός καιρού» που είναι βασικότατη για την ψυχική μας υγεία:

6. Κάντε κάτι για σας
Μην αναλώνετε όλον σας τον χρόνο τρέχοντας να προλάβετε αυτά που «πρέπει» και φροντίζοντας μονίμως τους άλλους. Ξεκλέψτε λίγη ώρα κάθε μέρα, για να την αφιερώσετε σε κάτι που αρέσει αποκλειστικά σε σας, έστω κι αν είναι να ξεφυλλίσετε ένα περιοδικό για μισή ώρα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...