Περισσότερα ακόμα εδώ

Πες μου πόσους φίλους έχεις στο Facebook, να σου πω το μέγεθος του εγκεφάλου σου!


Την πιθανότητα να συνδέεται το μέγεθος του εγκεφάλου με τον αριθμό των ηλεκτρονικών μας φίλων, εξετάζει βρετανική έρευνα η οποία επιχειρεί να διαπιστώσει αν ο ανθρώπινος εγκέφαλος αλλάζει εξ αιτίας της αυξημένης χρήσης του Διαδικτύου.
Τα πρώτα συμπεράσματα της...
έρευνας δείχνουν ότι κάποιες εγκεφαλικές περιοχές εμφανίζονται να είναι μεγαλύτερες σε άτομα που διατηρούν πολλούς ηλεκτρονικούς φίλους σε σελίδες κοινωνικής δικτύωσης όπως π.χ. το Facebook. Απλοϊκά, θα μπορούσε κανείς να πει ότι όσο περισσότερους φίλους έχει κάποιος στο FB, τόσο μεγαλύτερο εγκέφαλο διαθέτει!

Όπως ανακοίνωσαν ειδικοί του Πανεπιστημίου College του Λονδίνου (UCL), διαπιστώθηκε άμεση σχέση μεταξύ του αριθμού των ηλεκτρονικών φίλων και του μεγέθους τεσσάρων περιοχών του εγκεφάλου που σχετίζονται με τη μνήμη, τις συναισθηματικές αντιδράσεις και τις κοινωνικές διαδράσεις.
« Το ενδιαφέρον ερώτημα πλέον είναι κατά πόσο οι συγκεκριμένες εγκεφαλικές δομές αλλάζουν με την πάροδο του χρόνου. Γιατί αν αλλάζουν τότε θα έχουμε ένα σημαντικό στοιχείο που θα βοηθήσει να δούμε κατά πόσο η χρήση του Ίντερνετ προκαλεί αλλαγές στον εγκέφαλό μας», εξηγεί ο δρ. Ριότα Κανάι, ένας εκ των ερευνητών.
Οι επιστήμονες δεν μπορούν ακόμη να απαντήσουν αν ο αριθμός των διαδικτυακών φίλων αλλάζει και μεγαλώνει το μέγεθος των εγκεφαλικών περιοχών, ή αν τα άτομα που εμφανίζουν τις συγκεκριμένες διαφορές, διαθέτουν απλά διαφορετική εγκεφαλική «καλωδίωση», η οποία τους οδηγεί στο να έχουν περισσότερους φίλους.
Το βέβαιο είναι πως η πειραματική μελέτη με τη βοήθεια μαγνητικού τομογράφου, έδειξε μία ισχυρή σχέση μεταξύ του αριθμού των ηλεκτρονικών φίλων καi της ποσότητας της φαιάς ουσίας:
1. στην αμυγδαλή,
2. στην δεξιά άνω κροταφική αύλακα,
3. στην αριστερή μέση κροταφική έλικα
4. στον δεξιό ενδορινικό φλοιό.
Η φαιά ουσία είναι ο εγκεφαλικός ιστός στον οποίο συμβαίνουν οι νοητικές διεργασίες και το πάχος της στην αμυγδαλή, δείχνει να σχετίζεται με τον αριθμό των πραγματικών φίλων που έχει ένας άνθρωπος. Το μέγεθος των υπόλοιπων τριών περιοχών, είναι εκείνο που μάλλον συνδέεται με τον αριθμό των διαδικτυακών επαφών.
ΠΗΓΗ: pyles.tv


Διαβάστε περισσότερα: http://www.enimerwsi.gr/2012/08/facebook_9.html#ixzz238iZHl9n

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...