Περισσότερα ακόμα εδώ

Είστε ενήμεροι για το τι τελικά γνωρίζει το fb για την ζωή σας;

Στο παρακάτω βίντεο, γίνεται μια παρουσίαση των πληροφοριών που το facebook συλλέγει -επισήμως- για εσάς και τους φίλους σας, απλώς και μόνο από τις βασικές σας λειτουργίες σε αυτό (αιτήματα φιλίας, tags σε φωτογραφίες, μηνύματα και συνομιλίες στον "τοίχο" σας) :


Το θέμα ξεκίνησε όταν ένας Αυστριακός φοιτητής της Νομικής και χρήστης του facebook (ο Max Schrems) ζήτησε από το facebook να του στείλει όλα τα δεδομένα που η εταιρεία είχε αποθηκεύσει σχετικά με αυτόν (κάθε χρήστης έχει δικαίωμα -από τον νόμο- να το κάνει αυτό). Αποτέλεσμα, να λάβει ένα CD με... 1.222 αρχεία pdf που τον αφορούσαν!...

Το facebook διατηρεί όλες τις πράξεις που έχετε κάνει καθ' όσον είστε συνδεδεμένοι σε αυτό· όλα τα μηνύματα που έχετε ανταλλάξει με τους "φίλους" σας, ακόμα και αν εσείς τα έχετε διαγράψει· τον ακριβή χρόνο που στείλατε αυτά τα μηνύματα και που ενεργήσατε μια πράξη στο facebook· πότε συνδεθήκατε και πότε αποσυνδεθήκατε. Αν μάλιστα χρησιμοποιείτε smart phones και συνηθίζετε να ανεβάζετε φωτογραφίες από εκεί ή έστω και να συνδέεστε από εκεί, το facebook αυτομάτως γνωρίζει που κινήστε επί της υφηλίου και εν πολλοίς τι κάνετε εκεί που βρίσκεστε. Ακόμα και εσείς να μην έχετε ανεβάσει φωτογραφίες, το έχουν κάνει οι φίλοι σας, και σας έχουν "κάνει tag" σε κάποιες από αυτές που είστε παρών. 

Να σημειωθεί ότι το facebook αρνήθηκε να δώσει στοιχεία για το αν αποθηκεύει βιομετρικά στοιχεία, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν με τεχνολογία βιομετρικής αναγνωρίσεως προσώπου, που μπορεί να αναγνωρίσει κάποιον από το πρόσωπό του, ακόμα και μέσα σε χιλιάδες άλλους ανθρώπους, καθώς -είπε το facebook- αυτές οι πληροφορίες είναι "εμπιστευτικές". 

Ο Μαξ έχει ήδη διαμαρτυρηθεί στον Ιρλανδό επίτροπο για θέματα προστασίας δεδομένων.

Περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε (στα Αγγλικά) εδώ:
taz.de

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...