Περισσότερα ακόμα εδώ

Ελέγχοντας τον... Άγιο Βασίλη Ξενιάδη

Ήρθε λοιπόν ο Αι-Βασίλης στην ΑΕΚ και δεν της έφερε ούτε Λάτση, ούτε Νιάρχο, ούτε (Στέλιο) Χατζηϊωάννου. Έναν Ξενιάδη της έφερε, έτοιμο όπως δηλώνει ο ίδιος να ρίξει ζεστό χρήμα στην ομάδα, λίγες μέρες πριν από το οριστικό κραχ και τη διάλυση της ομάδας.
Κατανοώ ότι για πολύ κόσμο το αγιοβασιλιάτικο δώρο θα ήταν ένας Μελισσανίδης. Για σημαντική μερίδα φίλων της ΑΕΚ θα ήταν η επιστροφή του Ντέμη. Τίποτα από τα δυο δεν ήρθε και πρόκειται να έρθει.
Κατανοώ επίσης τις ανησυχίες και τον προβληματισμό που εκφράζουν όσοι άκουσαν, έμαθαν και "έψαξαν" για τον Ξενιάδη. Οι πληροφορίες είναι αντικρουόμενες, οι ιστορίες από τη Σαλαμίνα, το Πέραμα και την Ελευσίνα μόνο κολακευτικές δεν είναι για τον υποψήφιο επενδυτή της ΑΕΚ. Επίσης για πολλούς η ιστοσελίδα με τις δεκάδες εταιρίες, τα γραφεία σε όλο τον κόσμο και τις ...πρωτοποριακές σπουδές, πιθανόν να μην λένε τίποτα. Και δικαίως. Όποιος θέλει μπορεί να στήσει ένα σάιτ και να αραδιάσει ο,τι γουστάρει. Πρόστιμο δεν θα πληρώσει. Στην Ελλάδα, ούτε φόρο.
Για όλες αυτές οι ανησυχίες, ωστόσο, και άλλες αρκετές ακόμα, πολύ απλά και εύκολα οι κύριοι της ΠΑΕ μπορούν να βρουν την άκρη. Ο νυν πρόεδρος της ΠΑΕ, πριν από 25 μήνες έκανε φύλλο και φτερό (κατά παραγγελία Παππά) τον Κοζώνη. Και χάλασε τη δουλειά. Το ίδιο μπορεί να πράξει και τώρα.
Όσο μεγάλη και αν είναι απελπισία του Αδαμίδη, η απόγνωση στην οποία βρίσκεται, χέρι στα χρήματα του υποψήφιου επενδυτή θα βάλει μόνο αν είναι σίγουρος 100%. Ο Ξενιάδης, ανεξάρτητα από τον έλεγχο που θα περάσει έτσι κι αλλιώς από την ΕΕΑ, μπορεί (και πρέπει) να ελεγχθεί και από την ΠΑΕ. Ποινικά μητρώα, οικονομικό υπόβαθρο, φερεγγυότητα συναλλαγών.
Την πρώτη εβδομάδα του 2012 θα είναι το πρώτο κρας τεστ για τον Ξενιάδη. "Πόσα θέλεις για να πληρώσεις τους παίκτες;" ρώτησε την Παρασκευή το βράδυ τον Αδαμίδη. "Δυόμισι εκατομμύρια" αποκρίθηκε ο πρόεδρος. "Μήπως θέλεις τρία;" ξαναρώτησε ο Ξενιάδης. "Όχι, φτάνουν σε πρώτη φάση τα δυόμισι" τον διαβεβαίωσε ο Αδαμίδης.
Αν λοιπόν μοιράζει τόσο απλόχερα τα εκατομμύρια ο Ξενιάδης, κοντός ψαλμός αλληλούια. Μέσα στις επόμενες μέρες ξυρίζουν τον γαμπρό. Θα αποδειχτεί στην πράξη ένα μέρος της φερεγγυότητας του ενδιαφερόμενου επενδυτή. Με καθοδήγηση για όλες τις λεπτομέρειες από κορυφαία δικηγορικά γραφεία (Δεληκωστόπουλος-Σινανιώτης), προτίθεται να πάει με μετρητά (2,5 εκατομμυρίων) στα Σπάτα και να κάνει αυτό που δεν κάνουν εδώ τουλάχιστον 8-9 μήνες, εκείνοι οι οποίοι υποτίθεται πως είναι πιο φερέγγυοι και πιο αξιόπιστοι από τον Ξενιάδη. Ο Λυμπερόπουλος έμαθε τα νέα από την Παρασκευή, επικοινωνώντας με τον Νίκο Στράτο. Και δεν είχε κανέναν λόγο να είναι δυσαρεστημένος.
Είναι σαφές ότι βάζοντας δυόμισι εκατομμύρια ευρώ, τούτο από μόνο του δεν αποτελεί πειστήριο της αξιοπιστίας και γενικότερης οικονομικής ευρωστίας του ενδιαφερόμενου επενδυτή. Επίσης δεν αποτελεί καν δείγμα των προθέσεων του για την ΑΕΚ. Αλλά εδώ δεν κάνουμε δίκη προθέσεων, καταγράφουμε τις κινήσεις που γίνονται για τη σωτηρία της ομάδας, η οποία βρίσκεται στην άκρη του γκρεμού και μόλις στερέψουν και οι τελευταίες αντοχές θα βυθιστεί στο κενό.
Για την ακρίβεια, θα γκρεμοτσακιστεί.
Ο Ξενιάδης θα ελεγχθεί και από την ΠΑΕ, θα τον κάνει (λογικά) φύλλο και φτερό και η Επιτροπή του Γερουλάνου. Όπως τον τσέκαραν τους τελευταίους μήνες και οι άνθρωποι που έψαξαν να βρουν λύση για την ΑΕΚ. Οι παλαίμαχοι παράγοντες, τα - κατά Χατζηχρήστο - "φαντάσματα του παρελθόντος" που αφού δεν κατάφεραν να φέρουν στην ΑΕΚ τεράστιο όμιλο ασιατικών συμφερόντων παγκόσμιας εμβέλειας (κίνηση Δαλακούρα που δεν ευοδώθηκε), συνέχισαν το ψάξιμο και σε επιχειρηματικούς και εφοπλιστικούς κύκλους.
Όταν ο Αδαμίδης συναλλασσόταν με Ρώσους μανατζαρέους (Πετί Σιατό) που ήλθαν, είδαν και απήλθαν, ο Νίκος Στράτος προσπαθούσε να πετύχει το μεγαλύτερο ντιλ στην ιστορία της ΑΕΚ. Να πείσει μέλος κορυφαίας εφοπλιστικής οικογένειας να ασχοληθεί με την ομάδα. Δεν τα κατάφερε. Δεν ήταν και εύκολο.
Ο Ξενιάδης προέκυψε από πρόταση τραπεζιτών. Μεγαλοκαταθέτης και απολύτως φερέγγυος, οι πρώτες συστάσεις. Έγιναν οι έρευνες που έπρεπε να γίνουν (εδώ και στην Ελβετία) και δρομολογήθηκαν οι εξελίξεις. Από τον Νοτιά έφαγαν πόρτα. Ο Ελληνοαμερικανός, δεν μπήκε καν στη διαδικασία, να μάθει, να ενημερωθεί. Ποιοι θέλουν να τον δουν, για ποιον λόγο. Τόση μεγάλη πρεμούρα έχει για την ΑΕΚ.
Και φτάνοντας πλέον στο "και πέντε", ο Ξενιάδης είναι η μοναδική υπαρκτή πρόταση που έχει στα χέρια του ο Αδαμίδης. Που είναι το Κατάρ, που είναι το Ντουμπάι. Οι Άραβες επενδυτές, ο εν Αθήναις όμιλος-κολοσσός λιβανέζικων συμφερόντων, οι Κινέζοι, οι Ρώσοι, οι Γεωργιανοί, οι Τούρκοι, ο Άγγελος. Πουθενά. Που είναι εν τέλει ο μυστηριώδης επενδυτής του κ. Βλάχου; Πουθενά.
Μήνες ολόκληρους (και με μεγάλη καθυστέρηση, το ψάξιμο έχω γράψει κατ' επανάληψη έπρεπε να είχε αρχίσει από την πρώτη μέρα που ανέλαβε ο Αδαμίδης - η καρέκλα όμως είναι γλυκιά, το ίδιο και το μεθύσι της προβολής) αναζητούσαν το σωτήρα της ΑΕΚ και δεν έφεραν μια υπαρκτή πρόταση. Που είναι οι γνωριμίες του Νοτιά για να βάλει στην ΑΕΚ έναν συμπαίκτη; Ασχολήθηκε ποτέ σοβαρά ο Παππάς για αξιόπιστη διάδοχο λύση; Ποτέ. Έστησε αυτή τη "φαρσοκωμωδία" με τους σαπόρτερς για να την κάνει με ελαφρά πηδηματάκια και μην τον είδατε τον Παναή. Που είναι οι τρεις επενδυτικές εταιρίες που ανήγγειλε ένα βράδυ σε διοικητικό συμβούλιο της ερασιτεχνικής ο Κασνακίδης; Τι σόι μεγαλομέτοχοι είναι αυτοί οι σαπόρτερς, αν δεν μπορούν να δώσουν και να καλύψουν ούτε το ένα τρίτο των οφειλών προς τους παίκτες;
Αν ο Ξενιάδης περάσει από όλους τους προβλεπόμενους ελέγχους και δεν βρεθεί κάποιο ψεγάδι, τότε ας κάνουν στην άκρη όλοι όσοι κόπτονται για την ΑΕΚ αλλά λύση δεν της προσφέρουν.
Αν αποδειχτεί "φούσκα", η ΑΕΚ θα έχει χάσει μια εβδομάδα, δέκα ημέρες. Μα εδώ έχει χάσει τόσους μήνες, τόσα χρόνια...http://www.contra.gr/Soccer/Hellas/Superleague/aek/niadh.1558280.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...