Περισσότερα ακόμα εδώ

Σπυράκια: Μπορείτε να τα προλάβετε

σπυρακια
Τα σπυράκια της ακμής συνεχίζουν να μας ταλαιπωρούν ακόμα και μετά την εφηβική ηλικία. Υπάρχουν μερικές κινήσεις που μπορείτε να κάνετε για να προλάβετε την εμφάνισή τους.

Κατ’ αρχάς, θα πρέπει να θυμάστε ότι είναι λάθος το να σπάμε τα σπυράκια μας. Το δέρμα κοκκινίζει περισσότερο, ενώ η πληγή που θα δημιουργηθεί είναι πιο ευάλωτη σε μολύνσεις. Κινδυνεύετε επίσης να δημιουργήσετε μόνιμα σημάδια. Είναι προτιμότερο να περιμένετε να υποχωρήσουν μόνα τους.


Ένας από τους αποτελεσματικότερους τρόπους να προλάβετε τα σπυράκια είναι να πλένετε το πρόσωπό σας δύο φορές την ημέρα, κατά προτίμηση πρωί και βράδυ. Ειδικά το βράδυ, το πλύσιμο του προσώπου αφαιρεί τους ρύπους, τη σκόνη, τα νεκρά κύτταρα και τη λιπαρότητα που συγκεντρώνονται στο πρόσωπο κατά τη διάρκεια της ημέρας. Μην πλένετε το πρόσωπό σας περισσότερες από δύο φορές, γιατί θα προκαλέσετε ξηρότητα στο δέρμα σας. Χρησιμοποιήστε χλιαρό νερό και ένα ήπιο σαπούνι.

Τα σπυράκια μπορεί να συνδέονται με το makeup που χρησιμοποιείτε. Μερικές φορές, μπορεί να παρατηρήσετε ότι ένα συγκεκριμένο προϊόν προκαλεί έξαρση της ακμής. Σε αυτή την περίπτωση, χρησιμοποιήστε ένα άλλο προϊόν, κατά προτίμηση μη λιπαρό. Δοκιμάστε το για μερικές εβδομάδες, μέχρι να διαπιστώσετε εάν είναι καλύτερα ανεκτό από το δέρμα σας. Μην ξεχνάτε να αφαιρείτε το makeup πριν κοιμηθείτε.

Ένας ακόμα σημαντικός παράγοντας για να προλάβετε τα σπυράκια είναι η αντηλιακή προστασία. Η μαυρισμένη επιδερμίδα κάνει λιγότερο ορατό ένα σπυράκι, ωστόσο ο ήλιος προκαλεί ξηρότητα και αφυδάτωση στο δέρμα. Στην πραγματικότητα, ο ήλιος μπορεί να επιδεινώσει ένα σπυράκι ή ακόμη και να δημιουργήσει περισσότερα. Αυτό συμβαίνει διότι η ηλιακή ακτινοβολία ερεθίζει τους αδένες, προκαλώντας την παραγωγή περισσότερων λιπαρών εκκρίσεων. Συνιστάται να χρησιμοποιείτε αντηλιακό σε καθημερινή βάση, με δείκτη προστασίας  SFP 15 ή υψηλότερο. Αν το δέρμα σας είναι λιπαρό, προτιμήστε προϊόντα ειδικά για λιπαρά και μεικτά δέρματα
Εάν τα σπυράκια σας επιμένουν, καλό θα ήταν να συμβουλευτείτε το δερματολόγο σας, ο οποίος θα σας συστήσει την κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή. Τα χημικά peelings και η δερμοαπόξεση με μικροκρυστάλλους είναι δύο από τις θεραπείες που μπορούν να συμβάλλουν στην αποτελεσματική αντιμετώπιση της ακμής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...