Περισσότερα ακόμα εδώ

Μέλι: όχι μόνο γλυκαντικό αλλά πηγή θρεπτικών συστατικών.


Το μέλι είναι ένα μοναδικό στο είδος του προϊόν, που υπερβαίνει 
την 
ιδιότητα της απλής γλυκαντικής ύλης και αποτελεί πηγή θρεπτικών

συστατικών και ενέργειας.

Έρευνες δείχνουν ότι ορισμένα από τα αντιοξειδωτικά συστατικά του
 έχουν σημαντική αντικαρκινική δράση, ενώ θεωρείται καταπραϋντικό 
και χαλαρωτικό.

Το μέλι περιέχει το ένζυμο οξειδάση της γλυκόζης, το οποίο προάγει την παραγωγή υπεροξειδίου 
του υδρογόνου, μιας ουσίας με ήπιες αντισηπτικές ιδιότητες.

Περιέχει πληθώρα αμινοξέων, όπως προλίνη, φαινυλαλανίνη, τυροσίνη, βαλίνη κλπ.


Πληθώρα αντιοξειδωτικών ουσιών (βιταμίνη C, χρυσίνη, καταλάση κλπ.).

Μικρές, αλλά ποικίλες ποσότητες ιχνοστοιχείων και βιταμινών, όπως βιταμίνη C, βιταμίνη B6, 
ριβοφλαβίνη, παντοθενικό οξύ, ασβέστιο, φώσφορο, μαγνήσιο, νάτριο, κάλιο, σίδηρο, ψευδάργυρο κλπ.



Πηγή:www.real.gr


Read more: http://piperies-agiou-georgiou.blogspot.com/2012/09/blog-post_200.html#ixzz2763vE4vx

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...