Περισσότερα ακόμα εδώ

Κενά στις θέσεις και την ασφάλεια


 Κενά στις θέσεις και την ασφάλεια
«Γκρίνια» ανάμεσα στη ΔΟΕ και στην Οργανωτική Επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου έχουν προκαλέσει οι κενές θέσεις στα στάδια, αλλά και ένα αναπάντεχο κενό ασφάλειας που ανακαλύφθηκε, όταν ήταν πολύ αργά…
 Κενά στις θέσεις και την ασφάλεια
Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Λονδίνου διανύουν σήμερα την τρίτη τους ημέρα και η αρχή μόνο πετυχημένη δεν κρίνεται. Δεκάδες θέσεις στα στάδια τις δυο πρώτες ημέρες έμειναν κενές, καθώς η προσέλευση θεατών ήταν ιδιαίτερα μειωμένη, ακόμα και σε αγωνίσματα, όπως η κολύμβηση και η γυμναστική που θεωρούνται δημοφιλή. Ο φωτογραφικός φακός, αλλά και οι τηλεοπτικές κάμερες «συνέλαβαν» τις εικόνες αυτές, προκαλώντας αρνητικές εντυπώσεις.
 Κενά στις θέσεις και την ασφάλεια
Η Οργανωτική Επιτροπή, υπό την πίεση και της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, ξεκίνησε έρευνα για να διαπιστωθούν οι ευθύνες για τις άδειες κερκίδες. Ήδη υπάρχει αντιπαράθεση με τους χορηγούς που πήραν χιλιάδες εισιτήρια, χωρίς, όπως φαίνεται, αυτά να καταλήξουν στα χέρια θεατών, ενώ δεκάδες είναι οι διαμαρτυρίες και από πολίτες, καθώς δεν βρήκαν εισιτήρια για τα αγωνίσματα που ήθελαν.
 Κενά στις θέσεις και την ασφάλεια
Την ίδια στιγμή, τη δυσφορία, όσων θεατών πήγαν στα στάδια, προκαλεί η έντονη παρουσία στρατιωτών στις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις. Η Οργανωτική Επιτροπή έχει κινητοποιήσει περίπου 15.000 στρατιώτες για την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων και δεκάδες κυκλοφορούν στα στάδια φρουρώντας θεατές και αθλητές.
 Κενά στις θέσεις και την ασφάλεια
Αρνητική εντύπωση προκάλεσε και η εικόνα πολλών στρατιωτικών – εκτός υπηρεσίας – να κάθονται στα άδεια καθίσματα, προκειμένου να «γεμίσουν» το χώρο.
 Κενά στις θέσεις και την ασφάλεια
Η γυναίκα με την κόκκινη μπλούζα
Και σαν να μην έφταναν τα άδεια καθίσματα, η αποκάλυψη της παρουσίας μιας μυστηριώδους γυναίκας δίπλα από την αποστολή της Ινδίας στην παρέλαση της τελετής έναρξης δημιούργησε πανικό σε αρχές ασφάλειας και Οργανωτική Επιτροπή.
 Κενά στις θέσεις και την ασφάλεια
Στις φωτογραφίες, αλλά και στα τηλεοπτικά πλάνα από την τελετή της Παρασκευής είναι ευδιάκριτη μια γυναίκα που φορά μπλε παντελόνι και κόκκινη μπλούζα δίπλα στο σημαιοφόρο της αποστολή της Ινδίας. Η γυναίκα, χωρίς να φορά διαπίστευση, ή να ανήκει στην αθλητική αποστολή, κατόρθωσε να περάσει όλους τους ελέγχους και να μπει άνετα στην αρένα του Ολυμπιακού Σταδίου.
Μετά την αποκάλυψη του περιστατικού, η Ινδία κατέθεσε επίσημη διαμαρτυρία στους διοργανωτές, προκαλώντας ένα ακόμα πονοκέφαλο στους Βρετανούς.
Προβληματισμός για τα άδεια καθίσματα
Τους έκανε άνω – κάτω

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...