Δεν διεκδικώ δάφνες ότι το παρακάτω είναι πλήρες ή 100% σωστό...
(παρά το ότι είναι!).
Γηράσκω αεί διδασκόμενος.
Και για να δικαιολογήσουμε τον τίτλο...
(και όχι μόνο για αρχάριους)...
ΟΔΗΓΙΕΣ ΞΥΡΙΣΜΑΤΟΣ ΜΕ ΞΥΡΙΣΤΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ!
(Δεν είμαι χρήστης μαχαιριού αν και έχω κάποιες γνώσεις στο θέμα. Θα προσπαθήσω σε άλλο ποστ να αναφερθώ αναλυτικότερα.)
ΒΑΣΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ!
1. Το Α και το Ω είναι η προετοιμασία!
2. Ό,τι δεν έχει γίνει σωστά στην προετοιμασία δεν το διορθώνει καμμία μα καμμία λεπίδα!
3. Στο ξύρισμα ΔΕ ΜΑΣ ΚΥΝΗΓΑΝΕ!
Αυτά είναι τα 3 πρώτα βασικά πράγματα που δεν πρέπει να ξεχνάει κανείς.
Τι χρειάζεται κανείς για ένα κλασικό ξύρισμα..
ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ
1. ξυριστική μηχανή ασφαλείας (safety razor)
2. κρέμα – σαπούνι ξυρίσματος (αφρός και τζελ είναι ταμπού – καθ'οτι άχρηστα!)
3. πινέλο
4. γαβάθα (για müsli ή ένα τεράστιο φλυτζάνι ή ένα κομψό μπολ)
5. after shave lotion ή balm
ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ
1. pre shave creme – lotion – oil
2. cooling gel με menthol (πχ για μασάζ αθλητών)
3. γλυκερίνη
4. Ο – δαχτυλίδια μονωτικά όπως σε MagLite
Οι λάμες είναι επιστήμη. Μια λάμα που σε έναν κάνει θαύματα, σε έναν άλλο είναι σκουπίδι. Γιαυτό δεν υπάρχει η ερώτηση: „Ποιά είναι η καλύτερη λάμα για ξυριστική μηχανή ασφαλείας?“. Είναι υποκειμενικά όλα, το ίδιο ισχύει και για τις μηχανές ασφαλείας! „Probieren geht über studieren“ λένε οι γερμανοί. „το να δοκιμάζεις είναι πιο σημαντικό από το να μελετάς“. Δοκιμάστε λάμες, επενδύστε λίγο παραπάνω μέχρι να βρείτε την κατάλληλη για εσάς λάμα! Μπορεί να πετάξετε κουτάκια ολόκληρα γιατί δεν κάνουν για εσάς. Δεν χάλασε ο κόσμος. (προτείνω στον Ανδρέα τη δημιουργία μιας αγοράς για τα μέλη, ώστε εάν κάποιος δεν θέλει κάτι να το βάλει εκεί και να επωφεληθει και ο ίδιος, αλλά και κάποιος άλλος που το έχει ανάγκη).. Μάρκες υπάρχουν πολύ περισσότερες από όσες μπορεί να φανταστεί κανείς. Παραδειγματα:Gillette, Wilkinson Sword, Astra, Lord, Derby, Feather, Trig, Bic, 7 a.m., Timor, Merkur, Dorco, Personna, Sharp, Treet, Shogun (κινδυνος φιλετοποίησης), Atlanta (κοίτα Shogun), Fresh, Rapira, Sputnik, Shark, Souplex, Laser, Croma, Bluebird, Polsilver, Alando, Zorrk, Bolsano, Super+Platinum, Royal 2. Όλες αυτές οι μάρκες έχουν βεβαίως διάφορα „μοντέλλα“, κάποιες έχουν 5 διαφορετικές λάμες να προσφέρουν!!! Εννοείται ότι δεν έχω βάλει όλες τις μάρκες, εννοείται ότι δεν συμπεριλαμβάνονται μόνο τοπικά διαθέσιμες μάρκες (πουχου οι Dreaming είναι προϊόν για την αλυσίδα super market της REWE, οπότε άχρηστη πληροφορία για την Ελλαδα!)
Στην επιλογή της ξυριστικής μηχανής ασφαλείας είναι κάπως πιο εύκολα τα πράγματα. Κάποιος πρέπει να ξέρει εαν θέλει ενα πιο ελαφρύ ή πιο βαρυ „εργαλείο“, με κοντή ή μακριά λαβή. Η ποικιλία είναι μεγάλη, όσο και αν αυτό παραξενεύει. Η Merkur από το Solingen θα έλεγα είναι ο γίγαντας σήμερα. Μεγάλη γκάμα για όλα τα γούστα και τις ανάγκες. Οι λάμες της εταιρείας αν και καλές, συχνα υπερτιμολογημένες. H Gillette, ο πρώτος διδάξας δεν παράγει πλέον ξυριστικές μηχανές ασφαλείας, αλλα πλαστικά παιχνιδάκια. Άλλοι σημαντικοί κατασκευαστές είναι κυρίως οι: Mühle (Γερμανία), Edwin Jagger (Hνωμένο Βασίλειο, κεφαλές Mühle), Parker (Ινδία), Lord (Ινδία, Πακιστάν, Αίγυπτος), Weishi (Κίνα), Feather (Ιαπωνία). Οι Merkur και Mühle, κατασκευάζουν κεφαλές και για άλλες εταιρείες. Η Parker κάνει αντίγραφα των κλασικών Gillette. Άν ψάξει κανείς θα διαπιστώσει ότι υπάρχουν στην αγορά πάνω από 70 μοντέλλα ξυριστικών μηχανών ασφαλείας, με τα πιο πολλά να είναι καλής έως εξαιρετικής ποιότητας! Μοναδική εξαίρεση το 45ρι της Merkur (ΙΜΗΟ) που βγήκε φέτος και είναι από βακελίτη! Προσωπικά δε με αρέσει. Δίνει όμως σε κάποιον που έχει αλλεργία σε χρώμιο ή / και νικέλιο την ευκαιρία να κάνει ένα ξύρισμα όπως εμείς! Σε άλλο ποστ θα γίνει αναφορά στην ιστορία των ξυριστικών μηχανών ασφαλείας..
Κρέμες – σαπούνια ξυρίσματος, πινέλα
Ειδικό κεφάλαιο, σε επόμενο ποστ!
Θα προσπαθήσω να κατηγοριοποιήσω τη διαδικασία. Ξεκινάω με ένα πίνακα, σαν „περιεχόμενα“.
Να τονίσω ότι η οποιαδήποτε ονομαστική αναφορά προϊόντων δεν αποσκοπεί την διαφήμιση, αλλά καλύτερη κατανόηση!
Και τώρα αναλυτικότερα, ανά νούμερο, με λεπτομέριες χρήσιμες για κάθε αρχάριο ή όχι. Και με κολπάκια και χρήσιμες ιδέες:
1. Πλύσιμο προσώπου με απλό σαπούνι ή άλλο καθαριστκό, για να καθαρίσει από το λίπος, κρέμα προσώπου ή και για ελαφριά απολέπιση. Ξεπλύντε το σαπούνι κατόπιν με ζεστό νερό!
2. Εδώ είναι όλη η τέχνη. Το πιο σημαντικό σημείο στο ξύρισμα. Ό,τι γίνει εδώ λάθος θα το πληρώσουμε αργότερα με κοψίματα ή στην καλύτερη περίπτωση με κοκκινισμένο δέρμα! Πλενόμαστε πάντα με ζεστό νερό! Απορροφάται πιο εύκολα από τις τρίχες, με αποτέλεσμα να φουσκώνουν πιο καλά και να κόβονται πιο εύκολα.
Συμπληρωματικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια καθαρή πετσέτα την οποία μπορείτε πιο πριν να α. Έχετε βάλει σε πάρα πολύ ζεστό νερό και να την έχετε στύψει, ή β. να την βρέξετε τόσο όσο να μη θέλει στύψιμο αλλά να έχει αρκετό νερό και να τη βάλετε στο φούρνο μικροκυμμάτων. ΠΡΟΣΟΧΗ! Διαλέξτε χαμηλές ρυθμίσεις θερμοκρασίας και ώρας! Δική σας επιλογή! Η πετσέτα που έχει βγεί από το φούρνο μικροκυμμάτων είναι πάντα πολυ ζεστή! Γιαυτό πρέπει να προσέχετε μη κάψετε το πρόσωπο σας, τα εγκαύματα είναι σοβαρά!!! Από τις πολλές χρήσεις της ίδιας της πετσέτας μπορεί να εμφανιστούν μικρά καψίμματα και να την χαλάσουν!
Το μαλάκωμα μπορεί να ξεκινήσει εναλλακτικά από το ντούς – απλά με το αφρόλουτρο κάνετε ένα ελαφρύ μασάζ στο ήδη από ζεστό νερό υγρό πρόσωπο και το αφήνετε μέχρι να ξεπλυθήτε. Όταν τελειώσετε με το ντους, δεν σκουπίζετε το πρόσωπο!!! Εκτός και αν γνωρίζετε ότι λόγω του ότι έχετε προβληματικά γένια θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε λάδι. Συνιστάται περισσότερο το ντους, γιατί δεν στραπατσάρει το δέρμα! ΠΡΙΝ μπείτε για ντούς, γεμίστε το mug / scuttle σας με όσο το δυνατό πιο ζεστό νερό και βάλτε το πινέλο να μαλακώσει και να τραβήξει νερό!
3. Προαιρετικά: λάδι. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ελαιόλαδο ή ειδικό λάδι με εκχυλίσματα, όπως το Somerset's shaving oil (με το οποίο μπορείτε να ξυριστείτε και χωρίς να κάνετε αφρό, ιδανικό για το ταξίδι) ή το 6660 Alt Innsbruck Pre- and after shave emulsion. Ή κάποια κρέμα, όπως αυτή της Proraso. Το λάδι βοηθάει στο να γίνει το δέρμα πιο λείο και απαλό, ώστε να γλυστράει η λεπίδα πιο εύκολα! Οι ειδικές κρέμες και emulsions βοηθάνε στο φούσκωμα των γενιών. Ό,τι και να χρησιμοποιήσετε, ακολουθήστε τις οδηγίες του παρασκευαστή! Σημαντικότατο: Μην ξεχάσετε να πλύνετε τα χέρια σας, γιατί αλλιώς θα ψάχνετε το ξυράφι μάλλον κάτω από το πλυντήριο!!
4. Βουλώστε και γεμίστε τον (ΚΑΘΑΡΟ!) νιπτήρα με όσο το δυνατόν πιο ζεστό νερό. Εν ανάγκη χρησιμοποιήσετε και τον βραστήρα! Περίπου στο ένα τρίτο. Βάλτε εκεί μέσα το mug / scuttle σας να ζεσταθεί.
5. Ερχόμαστε σε ένα άλλο σημαντικότατο σημείο της διαδικασίας. Και τη μαγεία στην όλη διαδικασία. Υπάρχουν 2 υλικά που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να κάνετε πρωτοκλασάτο αφρό (κρέμα). Με τη χρήση σαπουνιού ή με τη χρήση κρέμας. Όλα τα σαπούνια για ξύρισμα είναι αλκαλικά. Όσο πιο υψηλο το pH, τόσο το καλύτερο, γιατί τα γένια μαλακώνουν έτσι καλύτερα! (με μη αλκαλικά σαπούνια δεν γίνεται τίποτε!). Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε σαπούνι πεσει στα χέρια σας, αρκεί να είναι αλκαλικό! Για όποιον δεν θέλει να δώσει μια περιουσία για σαπούνι, προτιμάει κλασικό άρωμα, μπορεί να χρησιμοποιήσει σαπούνι με ελαιόλαδο (θυμάστε τα βαθυπράσινα σαπούνια της γιαγιάς? Τετοια!). Το καυτό πινέλο το τινάζετε και το φέρνετε με ταχύτητα στροφές πάνω στο σαπούνι για τουλαχιστον 20 δευτερόλεπτα! Σίγουρα όμως μέχρι να δείτε ότι είναι „φορτωμένο“. Κατόπιν βάζετε ελάχιστες σταγόνες νερό στο scuttle σας και αρχίζετε να το περιστρέφετε εκεί μέσα. Σιγά σιγά προσθέτετε και άλλο νερό. Ο αφρός πρέπει να γίνει πυκνός σαν κρέμα ζαχαροπλαστικής με εκατομμύρια μικροσκοπικές φούσκες! Αν αυτες είναι μεγάλες, αυτό είναι σίγουρο σημάδι ότι η κρέμα που παρασκευάσατε δεν κάνει για ξύρισμα! Στο scuttle κινείτε το πινέλο κυκλικά, όταν ο αφρός είναι αρκετα πυκνός „στουμπίστε“ το πινέλο μερικές φορές προς τα κάτω. Έτσι βγάζετε πιο πολύ υλικό από το πινέλο και μπορείτε να κάνετε πιο πλούσιο αφρό. Κάπου εκεί μπορείτε να ρίξετε περίπου 5 (το πολύ) σταγόνες γλυκερίνης! Σίγουρα έχει το σαπούνι ή η κρέμα, αλλά ΕΤΣΙ γίνεται πιο απαλός και πλούσιος ο αφρός! Συνεχίστε να χτύπατε άλλα 15-20 δευτερόλεπτα μετά την προσθήκη γλυκερίνης. Συνολικά ένας έμπειρος με καλό πινέλο και καλή (όχι υποχρεωτικά ακριβή!!) πρώτη ύλη θέλει 45-50 δευτερόλεπτα για πλούσιο αφρό. Εγώ προτιμώ να τον χτυπάω πιο πολύ, αλλα είναι προσωπικό μου γούστο.
Μπορείτε να τρίψετε το σαπούνι σε βαζάκια (είναι πιο οικονομικό να παίρνει κανεις τα ανταλλακτικα!). Κατάλληλα ειναι αυτά με καπάκι και σφιχτό βίδωμα. Αν το σαπούνι είναι πολύ σκληρό προσθέστε μερικές σταγόνες κάθε λίγο κατά τη διάρκεια της „επανατοποθέτησης“. Μπορείτε για το τρίψιμο να χρησιμοποιήσετε έναν αποφλοιωτή ή έναν ΦΤΗΝΟ τρίφτη. Ξεπλύντε τον καλά στο τέλος για ευνόητους λόγους. Μπορείτε να αγοράσετε έναν μόνο για αυτή τη δουλειά.
Η άλλη πρώτη ύλη είναι η κρέμα. Υπάρχει σε σωληνάριο η σε βαζάκι. Σε βαζάκι την παίρνετε με τη μύτη ενός μαχαιριού και όχι με το πινέλο!!! Υπάρχουν 3 διαφορετικοί τρόποι να κάνετε αφρό από κρέμα. α. μέσα στο mug / scuttle, β. στη χούφτα, γ. στο πρόσωπο. Αναλυτικότερα. α. Βάλτε λίγη κρέμα στο scuttle. Από τις φτηνές περίπου 3εκ., από ακριβές πιο λίγο (όχι λόγω της τιμής, αλλά λόγω διαφοράς ποιότητας). Χτυπήστε αρχικά με ελάχιστο νερό τον αφρό. Ακολουθήστε στις λεπρομέρειες που αναφέρθηκαν στο σαπούνι. β. βάλτε μια ποσότητα όσο ένα μεγάλο φουντούκι περίπου (ίσως λίγο πιο πολύ) μες τη χούφτα. Πάρτε το από το ζεστό νερό καλοτιναγμένο πινέλο και ξεκινήστε με κυκλικές κινήσεις. Για επιπλέον νερό ρίξτε σιγά σιγά μερικές σταγόνες με τα δάκτυλα. Ξανά και ξανά, όσο χρειαστεί. Ο αφρός γίνεται πίο γρήγορα, γιατί το χέρι λόγω της υφής του βοηθάει πιο καλά. Περισσότερο για πιο προχωρημένους και για όσους βιάζονται. Μπορεί να μπει και εδώ λίγη γλυκερίνη. γ. Βάλτε λίγη κρέμα στα δάκτυλα, απλώστε τη στο πρόσωπο, και με το τιναγμένο πινέλο κάντε αφρό. Επιπλέον νερό μπορείτε να πάρετε εαν βουτήξετε προσεκτικά το πινέλο στο ζεστό νερό του νιπτήρα, και ΠΟΤΕ κάτω από τρεχούμενο! Γλυκερίνη δεν μπορεί να μπει, παρά μόνο με δυσκολία. Συνιστάται πινέλο silvertip που είναι και η πιο μαλακή τρίχα και δεν τσίμπαει το δέρμα!!! Άλλες επιλογές είναι από διάφορα μέρη του ασβού, μικτά με τρίχες γουρούνας, σκέτα τρίχες γουρούνας, συνθετικές ίνες, τρίχες αλογοουράς. Για τα πινέλα όμως σε άλλο ποστ...
6. Όπως και να τον χτυπήσετε τον αφρό σας, ό,τι και αν βάλετε μέσα, σημαντικότατο είναι να τον αφήσετε τουλάχιστον 3 λεπτά στο πρόσωπό σας για να φουσκώσουν και να μαλακώσουν τα γένια!!! Εαν δεν χρησιμοποιήτε ζεστό νερό, ο χρόνος πρέπει να είναι το λιγότερο 5 λεπτά! Γιαυτό είναι και πολύ σημαντικό ο αφρός να είναι πυκνός γιατί θα αρχίσει αλλιώς να τρέχει... Πιάστε το πινέλο κοντά στη βάση της κεφαλής των τριχών, πιέστε το ελαφρά στο δέρμα να ανοίξουν λίγο οι τρίχες και με απαλές κυκλικές κινήσεις απλώστε τον αφρό στο πρόσωπο σας. Στα άκρα βλέπετε τον αφρό που βγαίνει, με περιστροφή του πινέλου στον άξονά του περνάτε τον αφρό αυτό στο μάγουλο σας και τον απλώνετε με κινήσεις κανονικού πινέλου βαψίματος. Καντε μασσάζ με το πινέλο στα μάγουλα. Αυτό προκαλεί πολλά γεγονότα. Κάνει μια ελαφριά απολέπιση, σηκώνει τις τρίχες και μοιράζει τον αφρό καλύτερα ανάμεσά τους που έχει σαν αποτέλεσμα το καλύτερο φούσκωμα, χαλαρώνει το δέρμα και το κάνει πιο ελαστικό (ώστε η λάμα να γλύστράει πιο εύκολα), χαλαρώνει τις αισθήσεις σας με το αγαπημένο άρωμα σας! Το μασάζ πρέπει να διαρκεί περίπου 1,5 λεπτά. Μετά ακολουθούν τα 3 (5+) λεπτά αναμονής που αναφέρθηκαν πιο πάνω.
7. Και τώρα τα δύσκολα. Η λάμα πρέπει να είναι προς το πρόσωπο με 30° γωνία για να πετύχει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα (όχι η λαβή!). Τα πλαστικά system ξυραφάκια έχουν ήδη αυτή την „ρύθμιση“ από κατασκευής. Στο κλασικό ξυράφι πρέπει μόνοι μας να βρούμε τη σωστή γωνία. Είναι θέμα εξάσκησης. Όσοι από εμάς ξυρίζονται χρόνια με το κλασικό ξυράφι πλέον έχουν αυτοματοποιήσει την κίνηση. Δεν είναι τίποτε τραγικό, χρειάζεται μόνο λίγο εξάσκηση! Ξεκινάμε από τα „μήλα“ στα μάγουλα προς τα κάτω. ΜΗΝ ΠΙΕΖΕΤΕ ΠΟΤΕ ΤΗΝ ΞΥΡΙΣΤΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ ΣΤΟ ΔΕΡΜΑ!!!! Αυτό το οποίο είναι „must“ με ξυραφάκια συστήματος (γιατι αλλιώς ειναι άχρηστα), με την κλασική ξυριστική μηχανή εκπίπτει! Το βάρος της κεφαλης είναι αρκετο για να γλυστρίσει πάνω στο δέρμα! Τα ξυραφάκια συστήματος είναι πλαστικά, τα „δικά μας“ είναι HEAVY METAL!
Το πρώτο πέρασμα είναι παράλληλα με τη φορά που φυτρώνουν τα γένια. Κάντε μικρές κινήσεις, αργές, και αλλάζετε την πλευρά της μηχανής κάθε μερικά εκατοστά. Ξεπλένετε στο ζεστό νερό του νιπτήρα, και ποτέ σε τρεχούμενο ζεστο νερό! Τεντώνετε το δέρμα σε κάθε κίνηση. Ανακαλύψτε τους μύες του προσώπου σας και κάντε διάφορες γκριμάτσες για να τεντωθεί ακόμα πιο πολύ η επιδερμίδα! Έτσι βοηθάτε απίστευτα τη λάμα! Ότι πάρει η πρώτη φορά το πήρε. Ειδικά στην αρχή μέχρι να συνηθίσει το δέρμα σας μην περνάτε πολλές φορές από το ίδιο σημείο! Για το δεύτερο πέρασμα αλείψτε και πάλι με τον αφρό σας. Αν δεν χρειάζεται χτύπημα, τότε ξέρετε ότι έχετε τον τέλειο αφρό! (μιας και ήδη βρίσκεται τουλάχιστον 6-7 λεπτά εκεί και περιμένει καρτερικά) Απλώστε τον αφρό και επαναλάβετε το απαλό μασαζ! Δεν διαρκεί τόσο όσο την πρώτη φορά, αλλά τα 30“ πρέπει να τα „πιάνει“. Στο δεύτερο πέρασμα πάλι πολύ προσεκτικά και αργά ξεκινάτε ΚΑΘΕΤΑ προς την φορά που φυτρώνουν τα γένια. Κατά τη διάρκεια επαναλαμβάνετε ό,τι και στο πρώτο πέρασμα. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για αρχάριους δεν συνιστάται το κόντρα ξύρισμα, τουλάχιστον όχι στο αρχικό στάδιο για τις πρώτες 3-4 βδομάδες!!! Ο λόγος είναι ότι το δέρμα δεν έχει συνηθήσει την.. „κακοποίηση“. Στην αρχή, εαν με τα 2 περάσματα δεν υπάρχει το επιθυμητό αποτέλεσμα, επαναλάβετε ότι για το δεύτερο, μόνο που θα περάσετε ΚΑΘΕΤΑ (προς τη φορά που μεγαλώνουν τα γένια) από την αντίθετη κατεύθυνση, απ'ο,τι πριν! Όταν συνηθισει το δέρμα μπορέιτε να ξυρίζεστε άφοβα κόντρα, δείχνοντας πάντα τον απαραίτητο σεβασμό στη λάμα! Μην βιάζεστε. Κάντε μικρές, αργές, κοφτές κινήσεις. Ακόμα και εμείς που ξυριζόμαστε χρόνια έτσι κάνουμε περίπου 15-20 λεπτά! Με μαχαίρι (φαλτσέτα) πιο πολύ!
8. Ξεπλύνετε το πρόσωπο σας με άφθονο ζεστό νερό! Καθαρίζετε έτσι τα
υπολείματα του σαπουνιού από το δέρμα! Κατόπιν ξεπλύνετε με άφθονο ΚΡΥΟ
νερό το πρόσωπο σας για 30 περίπου δευτερόλεπτα για να κλείσετε τους
πόρους του δέρματος οι οποίοι απειλούνται σε αυτή τη φάση με μόλυνση από
την είσοδο βακτηριδίων! Με μία ΚΑΘΑΡΗ πετσέτα σκουπιστείτε απαλά και
μην τρίβετε το δέρμα σας! ΜΗΝ ΤΟ ΨΑΧΟΥΛΕΥΕΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΟΣΟ ΚΑΛΟ
ΕΓΙΝΕ ΤΟ ΞΥΡΙΣΜΑ! Το δέρμα σε αυτή τη φάση είναι άγρια καταπονημένο, με
το ψαχούλεμα αυξάνετε την πιθανότητα μόλυνσης!
9. Bάλτε το αγαπημένο σας after shave lotion για να επιτύχετε την απολύμανση του δέρματος. Καλό είναι αν „κάψει“, μη σας τρομάζει το δέρμα ζει!
10. Αντί του after shave lotion όσοι έχουν ευαίσθητες ή ξηρές επιδερμίδες μπορούν να χρησιμοποιήσουν ενα after shave balm. Όχι μια οποιαδήποτε κρέμα ενυδατική, διότι κύριοι μου, που πάει η απολύμανση?
Αυτά τα ελάχιστα σε ότι αφορά το ξύρισμα!
Υπάρχουν όμως πολλά ακόμα! Κολπάκια, απορίες, πατέντες κλπ.
Αυτά στο επόμενο ποστ (ώστε να συγκεντρώσουμε όσο το δυνατόν πιο πολλά μαζί)!!
24wro
9. Bάλτε το αγαπημένο σας after shave lotion για να επιτύχετε την απολύμανση του δέρματος. Καλό είναι αν „κάψει“, μη σας τρομάζει το δέρμα ζει!
10. Αντί του after shave lotion όσοι έχουν ευαίσθητες ή ξηρές επιδερμίδες μπορούν να χρησιμοποιήσουν ενα after shave balm. Όχι μια οποιαδήποτε κρέμα ενυδατική, διότι κύριοι μου, που πάει η απολύμανση?
Αυτά τα ελάχιστα σε ότι αφορά το ξύρισμα!
Υπάρχουν όμως πολλά ακόμα! Κολπάκια, απορίες, πατέντες κλπ.
Αυτά στο επόμενο ποστ (ώστε να συγκεντρώσουμε όσο το δυνατόν πιο πολλά μαζί)!!
24wro
Πηγή: http://www.tsekouratoi.gr/2012/12/blog-post_8758.html#ixzz2HshEO4Kk
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου